main logo
354

Doi tehnicieni străini vor antrena echipa națională U-15 de fotbal feminin

Antrenorul american Glad Bugariu, de origine română, va antrena echipa națională Under-15 de fotbal feminin.

Doi tehnicieni străini vor antrena echipa națională de fotbal femininDoi tehnicieni străini vor antrena echipa națională U-15 de fotbal feminin

El va fi ajutat de asistentul Silviu Teleșpan, care de asemenea are cetățenie americană și este de origine română, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Tehnicienii au efectuat deja primele antrenamente cu selecționata lărgită a jucătoarelor în vârstă de până la 15 ani. ”Sper să ajut la dezvoltarea fotbalului feminin din Republica Moldova. Cu începere de la 13 martie vom efectua la Vadul lui Vodă al doilea cantonament. Vom lucra pe viitor în toate regiunile țării”, a declarat pentru mass-media Glad Bugariu, într-un interviu difuzat de Federația Moldovenească de Fotbal.

”Există motivație, dorință de a munci. Condițiile de muncă la Vadul lui Vodă sunt la un standard extrem de înalt. Intenționăm să organizăm aici pe viitor o tabără de vară și să facem o selecție bună. Am găsit toată înțelegerea din partea președintelui FMF, Pavel Cebanu”, a mai adăugat tehnicianul.

Referitor la contractul semnat, Ion Buga, membru al serviciului de presă al FMF, a declarat astăzi pentru agenție că acesta nu este făcut public, precizând însă că în fotbal totul depinde de rezultatele înregistrate. ”În acest context, la Federație totul este simplu și clar. Ai rezultate – lucrezi în continuare. Nu ai – pleci”, a spus el.

Naționala de junioare U-15 a Moldovei va participa în perioada 17-21 martie la un turneu internațional în Singapore, organizat cu suportul UEFA. La competiție vor mai evolua selecționatele similare din Cambodgia, insula Guam și Singapore.

Glad Bugariu este primul antrenor străin care va pregăti o selecționată de fotbal feminin în Republica Moldova. În SUA, el a activat 14 ani la diferite echipe din prima Divizie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării