main logo
520

Doi sportivi moldoveni vor lupta pentru medalii la Europene

Luptătorii moldoveni de stil liber Maxim Saculțan (65 kg) și Nicolae Ceban (97 kg) vor lupta în seara zilei pentru medaliile de bronz la Campionatul European, care se desfășoară la București.

Doi sportivi moldoveni vor lupta pentru medalii la Europene

Maxim Saculțan se va întâlni în meciul pentru distincție cu Nachun Kuular din Federația Rusă. Până la această partidă el i-a învins pe Jozsef Molnar (Ungaria, 7-3), Ilman Mukhtarov (Franța, 3-1), iar în semifinală i-a cedat lui Haji Aliyev (Azerbaidjan, 2-12), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Parcursul lui Nicolae Ceban până la meciul pentru bronz a fost următorul: victorie cu scorul 10-0 în întâlnirea disputată cu Mihail Manea (România), înfrângere cu 0-3 în sferturile de finală ale turneului de la Aliaksandr Hyshtyn (Belarus), victorie cu 8-2 în recalificări în duelul cu Mihaly Szabo (Ungaria).  

„Fireşte, ne dorim o evoluţie bună. Ne-am pregătit de campionat, în fond, acasă. Să vedem care o să fie rezultatul final”, a declarat pentru agenţie în ajunul deplasării Nicolae Ceban, care cu începere din acest an exercită şi funcţia de preşedinte al Federaţiei naţionale de lupte libere.

Coechipierii Alexandru Chirtoacă (57 kg) și Mihail Sava (70 kg), Alexandru Burcă (74 kg)  au suferit înfrângeri în faza inaugurală a campionatului.

Luptătorii moldoveni vor concura în toate cele 10 categorii de greutate. În turneul de lupte feminine se vor încadra 5 luptătoare moldovene, iar în cel de lupte greco-romane – 7 sportivi.

Cei mai titraţi luptători din lotul naţional de lupte libere sunt Mihail Sava, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial, şi Nicolae Ceban, multiplu premiant la Europene, participant la Jocurile Olimpice de la Beijing, Londra şi Rio de Janeiro.

Campionatul se va încheia pe 14 aprilie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării