main logo
918

Doi sportivi din Bălți, medaliați cu aur la Campionatul Mondial

Denis Maximciuc și Ivan Ozarciuc, medaliați cu aur la Campionatul Mondial de canotaj pentru juniori, desfășurat în Cehia, au primit diplome și flori de la autoritățile locale.

Doi sportivi din Bălți, medaliați cu aur la Campionatul MondialFoto: tvn.md

Tinerii, care practică sportul din fragedă copilărie sunt tripli campioni mondiali la caiac canoe. Bălțenii au cucerit aurul pe distanțele de 2.000, 500 și 200 de metri pe ambarcațiunea din clasa „Dragon”, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

Denis Maximciuc, sportiv caiac canoe: „Mândrie pentru orașul meu, pentru-că părinții mei nu în zadar au depus eforturi pentru succesul meu, eu sunt foarte bucuros de victoria mea și până acum simt această mândrie.”

Ivan Ozarciuc, sportiv caiac canoe: „Spre această victorie eu am mers mult, întrucât până la canotaj eu m-am ocupat și cu alte sporturi. Pe viitor la fel mă voi ocupa cu canotaj, planurile în viitorul apropiat este campionatul European din Italia, să particip și iarăși să vin cu medalia de aur.”

Antrenorul tinerilor spune că pentru acest rezultat a fost nevoie de multă pregătire și de muncă în echipă.

Dumitru Nicolaev, antrenor de canotaj: „Participanții noștri de la școala sportivă din orașul Bălți, Denis Maximciuc și Ivan Ozarciuc, au devenit tripli campioni mondiali în categoria până la 16 ani, pe distanța de 2000 metri, 500 metri și 200 metri. Noi avem triplu Campioni Mondiali la canotaj pe bărcile clasa „Dragon””

Nicolai Grigorișin, primar mun. Bălți: „Noi avem o școală foarte bună, în toate tipurile de sport, însă sporturile acvatice sau glorificat prin aceasta că am acordat mai multă atenție, anume sporturilor acvatice. Este un mare merit al antrenorului, dar și a sportivilor, lucrul pe care l-au făcut a dat rezultat că băieții din Bălți au devenit campioni mondiali.”

Campionatul Mondial de canotaj pentru juniori s-a desfășura în Cehia, în perioada 1 – 4 septembrie 2022.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării