main logo
368

Doi maeștri internaționali au susținut simultane la hramul Chișinăului

Marii maeștri internaționali Viorel Bologan (șah) și Ion Dosca (joc de dame) au susținut luni, 14 octombrie, în scuarul Teatrului de Operă și Balet, simultane.

Doi maeștri internaționali au susținut simultane la hramul ChișinăuluiFoto: mobiasbanca.md

Interesul față de ambele turnee a fost sporit și au fost necesare aproximativ patru ore pentru a fi încheiate, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

”Am învins în toate partidele disputate, dar nu asta-i esențialul. Principalul aspect este că există interes față de jocul căruia m-am consacrat o viață din partea tinerei generații. Într-al doilea, la simultan au fost prezenți mai mulți prieteni vechi de-ai mei: Anatol Plugaru, Vasile Vutcarău, Vasile Rebeja, Dumitru Buecli cu care mai apoi am continuat sărbătoarea la tablele de joc într-un local. A fost interesant”, a declarat pentru agenție Ion Dosca.

Viorel Bologan este cel mai bun șahist moldovean. A devenit mare maestru internațional în 1991. În 2000 a câștigat consecutiv patru turnee internaționale de anvergură: la Minsk, Beijing, Poikovskoe, iar la Buenos Aires a împărțit locurile 1-3 cu Judit Polgar și Anatoli Karpov. 

În 2004 a câștigat superturneul de la Dortmund, a urcat pe locul 18 în lume și a atins coeficientul ELO 2700. În prezent este deputat în Parlamentul țării.

Ion Dosca este cel mai galonat jucător moldovean de dame. Este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al SUA, varianta pool-checkers (2000) și de 22 ori campion al Republicii Moldova. Anul curent a devenit campion mondial de veterani, versiunea clasică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării