main logo
486

Doi luptători moldoveni au cucerit medalii la Europenele de juniori

Luptătorii moldoveni de stil greco-roman Mihai Petic (72 kg) și Artiom Deleanu (55 kg) au cucerit medaliile de argint, respectiv, bronz la Campionatul European de juniori, care se desfășoară la Pontevedra (Spania).

Doi luptători moldoveni au cucerit medalii la Europenele de junioriFoto: moldpres.md

Mihai Petic a repurtat trei victorii și s-a calificat în finală unde i-a cedat lui Malkhas Amoyan (Armenia), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Artiom Deleanu a obținut de asemenea trei victorii, fiind întrecut în faza preliminară a competiției doar de vicecampionul Anvar Allakharov (Federația Rusă). În meciul pentru medalia de bronz el l-a învins pe Vladyslav Kuzko (Ucraina).

Coechipierii Maxim Canțer (63 kg) și Valentin Petic (67 kg) au cedat în sferturile de finală ale turneului.

”Toți au fost pregătiți pentru a urca pe podiumul de premiere. Asta le-am spus  în ajunul deplasării la turneu și sunt bucuros că parțial urarea, aprecierea mea s-a adeverit”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul-șef al  lotului național, Mihail Cucul.

Campionatul va continua până pe 9 iunie cu turneele de lupte libere și feminine. Republica Moldova va fi reprezentată în aceste concursuri de 16 luptători.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării