main logo
271

Doi judocani moldoveni vor participa la turneul Masters

Judocanii moldoveni Denis Vieru (66 kg) și Victor Sterpu (73 kg) vor participa la turneul Masters, cel mai prestigios concurs din lume, care se desfășoară la fiecare sfârșit de an, conform pozițiilor ocupate de participanți în clasamentul mondial.

Doi judocani moldoveni vor participa la turneul MastersFoto: moldpres.md

La acest turneu sunt invitați doar câte 36 cei mai buni judocani din fiecare categorie de greutate. Denis Vieru ocupă locul doi printre 464 de concurenți. Victor Sterpu este clasat pe poziția a 33-a dintre 477 adversari, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

”Am să mă strădui să evoluez bine, dar am o problemă de sănătate. Am răcit și deja timp de câteva zile iau, la indicația medicilor, antibiotice. În fine, cum va fi – așa va fi”, a declarat astăzi pentru agenție Denis Vieru, care urmează să concureze la Masters a doua oară consecutiv. ”Dacă nu se va simți bine până pe 9 decembrie, ziua plecării, nu este exclus să nu participăm”, ne-a informat antrenorul performerului, Veaceslav Bacal. 

Victor Sterpu va debuta la turneul Masters. 

În clasamentul mondial masculin mai figurează doi judocani moldoveni, Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme. Primul ocupă locul 50, iar al doilea – 147. 

Turneul Masters se va desfășura pe 12-14 decembrie la Qingdao (China).

Denis Vieru este cel mai bun judocan moldovean. El a cucerit anul curent medalia de bronz la Mondialele din Tokyo, a devenit campion mondial universitar la Napoli, s-a clasat pe primele locuri la turneele de Mare Şlem de la Paris, Baku şi Grand Prix de la Antalya, fiind cu aceste performanțe pretendentul principal la titlul de cel mai bun sportiv în 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării