281
0
Doi judocani moldoveni au urcat pe podium la turneul de la Cluj-Napoca
281
0

Judocanii moldoveni Adil Osmanov (66 kg) și Cătălin Marian (81 kg) au devenit premianți la etapa Cupei Europei, rezervată juniorilor, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca (România).

Adil Osmanov s-a clasat pe locul doi. El i-a cedat în finală, după 4 minute de luptă, lui Lucian Borș-Dumitrescu, component al echipei de seniori a României, participant la Universiada Mondială din anul curent, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Tânărul performer, student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), a fost lansat în judoul de performanță de frații Mihail și Ilie Buiuc la Hâncești, iar în prezent își cizelează măiestria sub îndrumarea lui Valeriu Duminică.

Cătălin Marian s-a clasat pe locul trei. La categoria sa de greutate au concurat 29 de sportivi. El a absolvit Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv și actualmente își continuă studiile la USEFS.

Turneul a reunit judocani din 27 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de 9 sportivi. ”Este o evoluție relativ bună, dar adevărata valoare a lucrurilor se cunoaște în comparație. La edițiile precedente am avut mai mulți premianți. Ar fi bine să se țină cont pe viitor de acest fapt”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Mihail Ciudin.

Cel mai bun judocan moldovean în actualitate este Denis Vieru (66 kg). El a câștigat anul curent turneele Grand Slam de la Paris și Baku, Grand Prix (Antalya), a devenit campion universitar mondial (Napoli) și s-a clasat pe locul doi la turneul Grand Prix de la Zagreb (Croația). În prezent se pregătește de Campionatul Mondial de la Tokyo (Japonia), care va demara la sfârșitul lunii august.