main logo
510

Doi judocani moldoveni au urcat pe podium la turneul de la Cluj-Napoca

Judocanii moldoveni Adil Osmanov (66 kg) și Cătălin Marian (81 kg) au devenit premianți la etapa Cupei Europei, rezervată juniorilor, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca (România).

Doi judocani moldoveni au urcat pe podium la turneul de la Cluj-Napoca

Adil Osmanov s-a clasat pe locul doi. El i-a cedat în finală, după 4 minute de luptă, lui Lucian Borș-Dumitrescu, component al echipei de seniori a României, participant la Universiada Mondială din anul curent, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Tânărul performer, student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), a fost lansat în judoul de performanță de frații Mihail și Ilie Buiuc la Hâncești, iar în prezent își cizelează măiestria sub îndrumarea lui Valeriu Duminică.

Cătălin Marian s-a clasat pe locul trei. La categoria sa de greutate au concurat 29 de sportivi. El a absolvit Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv și actualmente își continuă studiile la USEFS.

Turneul a reunit judocani din 27 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de 9 sportivi. ”Este o evoluție relativ bună, dar adevărata valoare a lucrurilor se cunoaște în comparație. La edițiile precedente am avut mai mulți premianți. Ar fi bine să se țină cont pe viitor de acest fapt”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Mihail Ciudin.

Cel mai bun judocan moldovean în actualitate este Denis Vieru (66 kg). El a câștigat anul curent turneele Grand Slam de la Paris și Baku, Grand Prix (Antalya), a devenit campion universitar mondial (Napoli) și s-a clasat pe locul doi la turneul Grand Prix de la Zagreb (Croația). În prezent se pregătește de Campionatul Mondial de la Tokyo (Japonia), care va demara la sfârșitul lunii august.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării