main logo
634

Doi boxeri moldoveni au câștigat turneul internațional de la Gomel

Boxerii moldoveni Davron Bozorov (69 kg) și Andrei Zatușevschi (91 kg) de la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni) au devenit câștigători ai turneului internațional ”Ziua Victoriei”, încheiat în week-end la Gomel (Belarus).

Doi boxeri moldoveni au câștigat turneul internațional de la Gomel

Ambii au fost desemnați învingători cu decizii împărțite (3-2) în meciurile finale disputate. Davron Bozorov l-a învins pe reprezentantul gazdelor, Vladislav Homiakov, iar Andrei Zatușevschi l-a devansat pe Vadim Kostiuchok din Ucraina, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

”Davron Bozorov este un mare talent. Am toată încrederea că despre el o să mai auziți vorbindu-se la gradul superlativ. El a debutat la un turneu internațional de seniori”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul său, Petru Caduc. 

Davron Bozorov a susținut până în prezent 5 meciuri la nivel de seniorat și în 4 dintre acestea a învins. Unica înfrângere a suferit-o în finala campionatului național din anul curent, desfășurată în compania multiplului campion național Vasile Belous, premiant al Campionatului European. Andrei Zatușevschi este medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Universitar din anul trecut.

Coechipierii Mihail Cvasiuc (64 kg) și Vlad Gavriliuc (75 kg), ambii medaliați la Campionatul European de tineret, și ei reprezentanți ai Școlii din Grimăncăuți, s-au clasat pe locurile doi, respectiv, trei. Echipa moldoveană a fost însoțită la turneu de antrenorul Mihail Muntean.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). El s-a retras din sportul de performanță anul trecut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării