main logo
812

Denis Dudco a devenit dublu campion național la joc de dame

Maestrul internațional Denis Dudco a cucerit două locuri întâi la campionatul național de joc de dame, încheiat în week-end la Clubul republican de șah și joc de dame.

Denis Dudco a devenit dublu campion național la joc de dame

La blitz (3 minute de joc pentru fiecare participant) campion a devenit marele maestru internațional Ion Dosca, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Denis Dudco (28 de ani) a devenit campion național la versiunea clasică și varianta rapidă (7 minute). La prima a totalizat același număr de puncte – 12 – ca și multiplul campion național Ion Dosca și a fost declarat câștigător al turneului grație faptului că l-a învins în meciul direct pe mult mai reputatul său partener de întrecere. 

„Este deja mai greu să lupți cu succes la turnee cu jucătorii tineri”, a declarat pentru agenție Ion Dosca, care are 65 de ani.

Printre participanți a figurat și marea maestră internațională Elena Scovitina, multiplă campioană europeană și mondială. 

Ea s-a clasat pe locurile doi la versiunile rapid și blitz și a ocupat locul 4 la varianta clasică. 

„Este un rezultat bun pentru mine. Esențialul a fost să particip, să-mi verific potențialul de joc cu parteneri mai puternici”, a declarat performera pentru agenție.

Ion Dosca este considerat cel mai galonat jucător moldovean. Este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000) și de  22 ori campion al Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării