main logo
1175

Decizie privind gimnastul rus care a afișat litera Z la Cupa Mondială

Renumitul gimnast rus Ivan Kuliak a generat revoltă la nivel mondial, după ce a purtat pe tricou simbolul „Z”, pe podiumul de premiere, la Cupa Mondială de la Doha.

Decizie privind gimnastul rus care a afișat litera Z la Cupa MondialăFoto: Reddit

FIG a decis că Kuliak a fost suspendat pe un an de la evenimentele internaţionale şi va trebui să returneze medalia de bronz și premiul în valoare de aproximativ 470 de euro, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

FIG a decis că sportivul a încălcat mai multe coduri prin purtarea simbolului şi i se va interzice să concureze pentru cel puţin un an. 

Interdicţia va dura până în luna mai 2023, cu excepţia cazului în care regulile ce interzic purtarea însemnelor ruseşti şi intonarea imnului, instituite ca reacţie la război, sunt încă în vigoare.

În cazul în care restricţiile sunt încă valabile, interdicţia va continua timp de şase luni de la ridicarea lor. De asemenea, el trebuie să achite costurile investigaţiei, care se ridică la 1.900 de euro.

Valentina Rodionenko, şefa delegaţiei ruse de la Cupa Mondială, şi Igor Kalabuşkin, antrenorul lotului masculin, nu au fost găsiţi vinovaţi de încălcarea regulilor, iar acuzaţiile împotriva lor au fost retrase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării