main logo
435

Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice, salutată de sportivii moldoveni

Decizia de amânare pentru anul viitor a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (Japonia) este salutată de antrenorii și sportivii moldoveni.

Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice, salutată de sportivii moldoveni

”Vom avea posibilitatea să ne antrenăm mai bine, în condiții normale de viitoarea Olimpiadă”, a spus antrenorul de judo, Veaceslav Bacal, care îl pregătește pe judocanul Denis Vieru, multiplu premiant la diferite turnee internaționale de amploare, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

”Sper că se vor limpezi, între timp, și niște lucruri din boxul moldovenesc, spre binele acestuia”, este de părere Antrenorul Emerit Petru Caduc, care i-a educat pe medaliații olimpici Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan.

”Era și de așteptat că vor fi anulate aceste Jocuri”, a remarcat cea mai bună luptătoare autohtonă Anastasia Nichita, iar cel mai bun tenisman moldovean, Radu Albot, a făcut un apel către toți de a respecta interdicțiile impuse în situația creată. "Haideți să stăm în case și să nu ieșim afară fără a avea strictă necesitate. 

Aerisiți apartamentul, nu plecați în ospeție și nu invitați oaspeți. Respectați toate indicațiile medicilor și pandemia va fi învinsă”, a atenționat el pe o rețea de socializare. 

Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate pentru iulie-august anul curent, au fost amânate marți pentru 2021. 

Este pentru prima oară în istorie când o ediție a Jocurilor Olimpice a fost contramandată din cauza unei pandemii.

Până în prezent, doar cele două războaie mondiale au anulat desfășurarea Jocurilor Olimpice de vară, în 1916, 1940 și 1944. 

Deocamdată, doar șapte performeri moldoveni au obținut biletele olimpice de acreditare: Zalina Petrivskaya-Marghiev, Dimitriana Surdu, Lilia Fisicovici-Martînovici, Serghei Marghiev (toți la atletism), Alexandra Mârca (tir cu arcul), Tatiana Saculțan (natație), Anastasia Nichita (lupte feminine).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării