main logo
541

Debutanții Victor Sterpu și Iulian Peaticovschi au învins în patru meciuri la Mondialele de judo

Judocanii moldoveni Victor Sterpu și Iulian Peaticovschi, ambii la categoria de 73 de kilograme, debutanți la Campionatul Mondial de la Baku (Azerbaidjan), au obținut astăzi patru victorii, dar au ratat calificarea în continuare în faza pentru medalii.

Debutanții Sterpu și Peaticovschi au învins la Mondialele de judo

Victor Sterpu i-a învins pe Keisei Nakano (Filipine), Mod Aryan (Afganistan) și i-a cedat în turul trei lui Joonsung Ahn din Coreea de Sud, fiind eliminat din concurs, relatează Știri.md cu referire la moldpres.

Iulian Peaticovschi i-a devansat pe Roudolf Kourtidis (Cipru), Igor Wandtke (Germania) după care a fost depășit de Mohammad Mohammadi (Iran), care a avansat în semifinala campionatului.  

Mâine se va încadra în concurs la categoria de 81 de kilograme ultimul membru al lotului național, Dorin Goțonoagă (81 kg).

Ieri au repurtat câte două victorii și Denis Vieru, Vadim Bunescu, ambii la categoria de 66 kilograme, iar Dorin Mihu (60 kg) a învins într-un meci.

Campionatul Mondial se va desfășura la Baku (Azerbaidjan) până pe 27 septembrie.

Ultima dată judocanii moldoveni au cucerit la Mondiale o medalie în urmă cu șapte ani, la Paris, prin Sergiu Toma. Distincții au obținut încă doi sportivi. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997), iar Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării