main logo
1702

De ce nu are Argentina jucători negri: Analiză Washington Post

Analiza publicată de o profesoară de istorie în cotidianul Washington Post a împărțit lumea în două. Într-o parte au stat criticii scandalizați de „progresismul” autoarei, care au observat că Argentina e într-adevăr „albă” - deci de ce ar avea jucători de culoare?

De ce nu are Argentina jucători negri: Analiză Washington Post

De cealaltă parte au fost susținătorii, care i-au apreciat explicațiile despre evoluția rasială a populației argentiniene, explicații ce fac referire practic la o ștergere, în timp, a identității populației de culoare din țara sud-americană, transmite Știri.md, cu referire la gsp.ro.

Articolul scris de Erika Denise Edwards, profesoară de istorie latino americană la Universitatea din Texas, a atras în primul rând prin titlul său provocator.

„De ce nu are Argentina mai mulți jucători negri la Cupa Mondială?”, în condițiile în care alte țări sud-americane, ba chiar și echipe europene, au astfel de jucători, întreabă autoarea.

Cea mai evidentă explicație este observată chiar de Edwards: un recensământ din 2010 a arătat că 149.493 de persoane erau de culoare (dintr-un total de peste 45 de milioane), deci mai puțin de 1% din populație.

Analiza integrală pe GSP.RO.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării