main logo
754

De ce Mack Horton a refuzat să stea pe podium lângă Sun Yang

Înotătorul australian Mack Horton, medaliat cu argint în proba de 400 metri la Campionatele Mondiale de la Gwangju (Coreea de Sud), a refuzat să stea pe podium lângă chinezul Sun Yang, medaliat cu aur, dar implicat într-un scandal antidoping.

De ce Mack Horton a refuzat să stea pe podium lângă Sun YangFoto: captură video

"Toată lume îl susţine şi îl aplaudă", au spus înotătorii despre acţiunea lui Horton, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.
Duminică seară, Horton a refuzat să urce pe podium, iar apoi a refuzat şi să se fotografieze alături de sportivul chinez.

Sun Yang este în centrul unui scandal antidoping în cadrul căruia i s-a reproşat că a distrus cu un ciocan un eşantion de sânge în septembrie 2018, dar totuşi el a putut participa la CM, unde a câştigat al zecelea titlu mondial.

Yang nu a fost sancţionat de federaţia internaţională (Fina), din cauza unui viciu de procedură, el urmează să fie audiat în septembrie de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Deja suspendat pentru dopaj timp de trei luni în 2014, el riscă suspendarea pe viaţă. Însă, în aşteptarea unei decizii TAS, nimic nu l-a împiedicat să participe la CM-2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării