main logo
448

Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul R. Moldova la Jocurile Olimpice

Arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 de către Comitetul Executiv al CNOS din Republica Moldova.

Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul țării la JO 2020Foto: Olympic.md

Ambii sportivi au declarat că sunt mândri și onorați că vor purta drapelul Republicii Moldova la Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, transmite Știri.md cu referire la Olympic.md.

În cadrul întrevederii oficiale cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a înmânat solemn Drapelul sportivilor, urându-le mult succes în competiția acerbă care-i așteaptă.

Dan Olaru va înregistra a doua participare a Jocurile Olimpice. La Jocurile Olimpice de la Londra 2012 el a fost port drapelul Republicii Moldova, fiind cel mai tînăr membru al Echipei Olimpice.  Alexandra Mîrca a marcat debutul său olimpic la Jocurile Olimpice din Rio 2016. În 2019 Alexandra și Dan au cucerit medalia de argint la Cupa Mondială de la Berlin la dublu mixt.

„A fi membru al Echipei Olimpice este pentru mine, în primul rând, realizarea unui vis și a unui scop pe care mi l-am fixat. În al doilea rând, Echipa Olimpică este o familie mare sportivă, unde ai de învățat multe lucruri noi unul de la altul și, desigur, unde poți împărtăși experiența ta și poți ascultă sfaturi utile de la coechipierii tăi”, a menționat Dan Olaru.

Arcașii au fost primii care au ajuns în Japonia și au beneficiat de un stagiu de pregătire în Tsuruoka în cadrul acordului de parteneriat, semnat între CNOS și administrația locală a regiunii.

„În Tsuruoka am fost întâmpinați foarte bine, la cel mai înalt nivel, cu emoții pozitive și urări de bine. Primele zile au fost mai complicate, ne-am acomodat cu timpul și fusul orar. Suntem déjà în Tokyo, ne simțim destul de bine, am intrat în ritm și muncim la maxim la antrenamente”, a spus Alexandra Mîrca.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării