main logo
608

Cum arată medaliile de la Jocurile Olimpide, realizate din telefoane

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 au prezentat, cu un an înainte de startul întrecerilor, medaliile ce vor fi decernate. Inedit este faptul că, la această ediție, medaliile sunt realizate din materiale reciclate.

Cum arată medaliile de la Jocurile Olimpide, realizate din telefoaneFoto: swimswam.com

Mai precis, în urmă cu doi ani, organizatorii au lansat o campanie prin care îndemnau oamenii să doneze electronice dispozitive pe care nu le mai folosesc, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Au fost strânse 78.895 de tone, dintre care 6,2 milioane de telefoane. Astfel au fost recuperate 32 de kilograme de aur, 3.500 kilograme de argint și 2.200 de kilograme de cupru și zinc. 

Acum, medaliile au fost prezentate oficial, inclusiv de Nadia Comăneci. Zeița de la Montreal s-a numărat printre primele staruri din lumea sporturilor ce au publicat fotografii cu medaliile. 

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 24 iulie și 9 august 2020. În acest moment, calificările sunt în plină desfășurare, așteptându-se, în principal, Campionatele Mondiale din acest an, la diferite sporturi, principalul criteriu de obținere a ”biletelor”. 

România are până acum un număr de 24 de sportivi, punând aici echipa olimpică de fotbal – după semifinala jucată la Euro 2019 -, care va număra 18 „tricolori”, dar și pe înotătorii Robert Glință, Daniel Martin, atleții Camelia Bobocea, Alina Rotaru, Florentina Iușco, tirista Laura Coman. 

Conform calculelor specialiștilor, România va merge în metropola niponă cu aproximativ 100 de sportivi, în media competițiilor de după 2000. 

Canotajul va fi, probabil, cea mai numeroasă delegație, cu peste 20 de sportivi, totul decizându-se la Mondialele de la Linz, din luna august. Purtătoarea de drapel va fi Simona Halep, așa cum s-a anunțat deja. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării