main logo
417

Cum ar putea pierde Simona Halep locul 1 în clasamentul WTA

Simona Halep, 27 de ani, e sigură că va rămâne pe primul loc în clasamentul WTA până la finalul anului 2018, performanță pe care o atinge pentru cel de-al doilea an consecutiv.

Cum ar putea pierde Simona Halep locul 1 în clasamentul WTA

Însă e posibil să nu mai fie cocoțată în frunte după Australian Open 2019.

Halep va pierde cele 500 de puncte obținute pentru participarea în grupe anul trecut, dar nu are cum să fie depășită de daneza Caroline Wozniacki (2 WTA) sau de nemțoaica Angelique Kerber (3 WTA), principalele urmăritoare ale liderului mondial.

Simona va avea însă o misiune complicată în startul lui 2019, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Constănțeanca a anunțat deja că va lua o pauză de o lună, pentru a se reface. Ce pauză va face Simona Halep. Anunțul de după retragerea de la Turneul Campioanelor

La Australian Open 2019 (14-27 ianuarie 2019), Halep de apărat cele 1.200 de puncte primite după finala jucată la Australian Open în acest an și ar putea pierde șefia clasamentului în cazul unui rezultat inferior.

Halep e lider în prezent, cu 7.421 de puncte, și e urmată de Wozniacki, care are 6461 de puncte, și de Kerber, 5400 de puncte.

Simona Halep va încheia anul cu 6921 de puncte, dar Wozniacki nu mai poate acumula vreun punct în plus față de cele 6461 din prezent pentru că anul trecut a câștigat turneul. 

Kerber poate ajunge la un total de 1.500 de puncte dacă va obține trofeul fără să piardă vreun meci în grupă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării