main logo
1239

Cum a reușit un sportiv din R. Moldova să slăbească 30 de kilograme

Campionul mondial la judo (cadeți) Eugen Matveiciuc, categoria de greutate până la 81 kilograme, a făcut o cură de slăbire de circa 30 kilograme în vederea participării la Mondialele de tineret din anul curent.

Cum a reușit un sportiv din R. Moldova să slăbească 30 de kilograme

”El a suferit două intervenții chirurgicale, a fost obligat să facă o pauză mare în antrenamente și a plusat în greutate. În urmă cu aproximativ două luni avea 110 kilograme. Am discutat ce facem în continuare. 

Am decis să revenim la categoria de greutate în care a devenit campion mondial de cadeți, în urmă cu aproximativ trei ani”, a declarat astăzi pentru agenție tatăl performerului, Cătălin Matveiciuc, candidat de maeștri la judo, care nu scapă niciun antrenament al fiului dacă se află în țară, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

”Desigur nu a fost o treabă ușoară să arunc un surplus de circa 30 de kilograme. Dar încetul cu încetul, prin antrenamente zilnice și o dietă strictă în alimentare, am ajuns să am acum 83 de kilograme, ceea ce este o greutate normală în ajun de turnee”, l-a completat Eugen Matveiciuc, care se află în pregătiri zilnice de Mondiale.

Eugen Matveiciuc a concurat la turneele internaționale, în temei, de seniori după cucerirea titlului de campion mondial de cadeți și a obținut destule victorii. De exemplu, la World Judo Tour din anul trecut de la Tokyo (Japonia), unul dintre cele mai prestigioase în lume.

Campionatul Mondial din anul curent este programat pentru luna august la Antalya (Turcia).

Eugen Matveicuc este student la Academia de Studii Economice din Moldova. El a obținut în premieră în istoria judoului moldovenesc titlul de campion mondial de cadeți în 2017, la Santiago (Chile).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării