main logo
616

Cum a fost Cristiano Ronaldo escrocat de aproape 300.000 de euro

Atacantul portughez al echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, a fost victima unei escrocherii, timp de mai bine de trei ani, din partea unei angajate a unei agenţii de turism.

Cum a fost Cristiano Ronaldo escrocat de aproape 300.000 de euroFoto: Instagram

Jucătorul de 36 de ani a fost înşelat timp de mai bine de trei ani fără să-şi dea seama, informează Jornal de Noticias, citat de RMC Sport, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

El a fost victima unei angajate a unei agenţii de turism, Maria Silva, căreia îi încredinţase cardurile de credit şi codurile aferente.

Între februarie 2007 şi iulie 2010, agenta a rezervat peste 200 de călătorii pe care vedeta portugheză nu le-a făcut, dar banii au intrat în contul ei. Suma totală a înşelătoriei este de 288.000 de euro şi, potrivit cotidianului Jornal de Noticias, fostul jucător de la Real Madrid nu şi-a dat seama că îi lipsesc banii.

El nu este singura victimă în acest caz. Agentul său, Jorge Mendes, companiile acestuia din urmă, Gestifute şi Polaris, precum şi jucătorii Nani şi Manuel Fernandes au fost de asemenea înşelaţi pentru o sumă totală de 350.000 de euro.

Acuzata a fost condamnată la patru ani şi jumătate de închisoare cu suspendare în 2017 de un tribunal din Porto. Agenta în vârstă de 53 de ani a acceptat să returneze banii foştilor ei clienţi pentru a evita închisoarea.

Angajata a lucrat pentru compania Geostar şi avea un birou în incinta Gestifute, la Porto, pentru a se ocupa de deplasările fotbaliştilor şi ale familiilor acestora, reprezentaţi de această companie. 

Misiunea agentei era de a oferi un tratament personalizat şi confidenţial acestor clienţi speciali şi bogaţi. Ea a câştigat astfel încrederea mai multor jucători, printre care se numără şi Cristiano Ronaldo.

În timpul fraudei, jucătorul s-a transferat de la Manchester United la Real Madrid pentru 94 de milioane de euro, în 2009. El a revenit la clubul englez în această vară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării