main logo
3003

Criterium 2018: Cine sunt câștigătorii curselor de 30 km și 60 km

Astăzi, 13 mai, în centrul Chișinăului se vor aduna mii de cicliști pentru a participa la cea de-a cincea ediție a cursei de ciclism Chișinău Criterium 2018. Participanții trebuie să parcurgă pe biciclete una dintre cele două distanțe la alegere: 30 km sau 60 km.


17:30 Câștigătorii curselor de 30 și 60 km, dar și participanții din categoriile de vârstă la cursa Chisinau Criterium 60 km primesc premii de la organizatori și cadouri oferite de partenerii evenimentului.

17:00 Timpul preconizat pentru desfășurarea cursei Chisinau Criterium 60 km a expirat. Urmează premierea învingătorilor.

15:35 Primii sportivi au trecut linia de finiș a cursei de 60 km din cadrul Chișinău Criterium 2018. Bălțeanul Veaceslav Rusnac pe cursieră și Andrei Vrabii pe MTB au ajuns primii. Printre femei, prima a cucerit distanța de 60 km Victoria Bondarenco din Odesa, care a concurat pe cursieră.

14:50 Cursa Chisinau Criterium e în plină desfășurare. Zeci de sportivi au parcurs deja jumătate de traseu. Toată lumea așteaptă să afle cine va ajunge primul la finiș.

14:15 La cursa Criterium 60 km participă sportivul în scaun cu rotile Ilie Ștefîrță. La sfârșitul lui aprilie, dânsul ne-a reprezentat țara la maratonul din Hamburg, unde a câștigat locul întâi printre sportivii în scaune cu rotile.

14:00 Start cursei de ciclism de 60 de kilometri. 200 de participanți pe cursiere și MTB urmează să depășească 60 km în 180 minute. Câștigătorul cursei de anul trecut a parcurs acest traseu în o oră și 33 minute.

13:15 Participanții cursei de 60 km își verifică bicicletele în zona tehnică și se pregătesc de start. Cursa va începe la ora 14:00.

13:00 În aceste clipe are loc premierea câștigătorilor Chisinau Criterium 30 km by Vita. Învingătorii în categoriile de vârstă primesc medalii de la organizatori și cadouri oferite de partenerii cursei.

12:15 Organizatorii Chisinau Criterium subliniază că, în pofida amânării cursei distractive, cursa competitivă de 60 km va avea loc conform planului, la ora 14.00.

11:45 Din cauza condițiilor meteo nefaste, echipa de organizatori Chisinau Criterium a decis să amâne pentru altă zi cursa de amatori VeloFun by Skoda. Urmăriți știrile pe siteul criterium.md și sporter.md.

11:16 Aproape concomitent au terminat cursa ciclistele de pe poziția 2 și 3: Elena Aseeva și Anna Rodina.

11:03 Prima ciclistă care a ajuns la finiș este Victoria Bondarenco, originară din Ucraina (clasa cursieră).

10:51 Andrei Vrabii (MTB) și Veaceslav Rusnac (cursieră) au trecut primii linia de finiș a cursei Chișinău Criterium 30 km by Vita. Cei doi sportivi au avut nevoie de 48 minute pentru a depăși distanța.

10:30 Potrivit observatorilor aflați de-a lungul traseului, liderul cursei la moment este Andrei Vrabii (clasa MTB).

10:00 Start cursei de ciclism Chișinău Criterium 30 km by Vita pentru bicicletele cursiere și MTB. Pe traseu au ieșit 200 de participanți care nu s-au speriat de ploaia matinală. 

Participanții au de parcurs 6 cercuri pe străzile Capitalei. Anul trecut au reușit să depășească distanța în 43 minute. Vom vedea ce rezultat vor obține în acest an.

9:45 Participanții la Criterium 30 km, care deja și-au primit pachetele de start, se pregătesc de cursă și își dau sfaturi utile privind conducerea pe traseul umed.

9:20 În pofida ploii, participanții se adună pe piață, urmând pregătirile de cursă. Partenerii evenimentului ne sunt alături, în PMAN vi se oferă ceai fierbinte, e disponibil și un photo wall pentru poze.

7:00 Zona Sport Expo și-a început activitatea, iar participanții deja își pot lua pachetul de start de la cortul de înregistrare. În rucsacul primit ei vor găsi un tricou cu logoul Chișinău Criterium, numărul de participare, stickerele pentru bicicletă, o broșură informativă, dar și cadouri din partea partenerilor.

Scopul cursei “Chisinau Criterium 2018” este promovarea unui stil de viață sănătos și popularizarea ciclismului în rândul tinerilor și adulților, dar și desemnarea celor mai rapizi participanți. Cursa de ciclism s-a desfășurat pentru prima dată în septembrie 2014 cu sprijinul Federației de Ciclism din Republica Moldova. 

Din anul 2015, cursa este inclusă în Calendarul oficial al evenimentelor sportive al Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova. 

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău. Organizatorii Chisinau Criterium sunt organizația sportivă publică Sporter și cel mai popular panou de anunțuri gratuite din Moldova 999.md.

Vă așteptăm pe toți, în data de 13 mai, la cursa de ciclism Chisinau Criterium 2018!  Mai multe detalii le găsiți pe site-ul oficial al evenimentului: criterium.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării