main logo
558

Comentatorul care a menționat în direct numele lui Navalnîi, demis

Fostul antrenor al echipei naționale de fotbal a Rusiei, Leonid Sluțki, a anunțat că nu va mai comenta meciurile de la Cupa Mondială pe postul de stat rusesc „Pervîi Kanal”.

Comentatorul care a menționat în direct numele lui Navalnîi, demis

Anunțul a fost făcut la finalul difuzării meciului Rusia-Egipt. „Din păcate pentru mine, îmi termin activitatea la Pervîi Kanal”, transmite Ştiri.md cu referire la paginaderusia.ro.

La 17 iunie, Sluțki a menționat în direct numele politicianului opozitiei Alexei Navalnîi. În timpul meciului Germania-Mexic, comentatorul Kirill Dementiev a vorbit despre un joc de „fotbal cu năvala” (”navalnîi futbol” – rus.). Sluțki a reacționat remarcând: „Navalnîi joacă fotbal? Ar fi interesant de văzut”.

Analiștii explică că această remarcă, aparent nevinovată, a fost motivul despărțirii comentatorului de cel mai important post TV din Rusia.

Amintim că, în Rusia, există o lege nescrisă care interzice pronunțarea numelui lui Alexei Navalnîi pe posturile TV. Chiar și președintele rus Vladimir Putin, rugat să comenteze anumite acțiuni sau acuzații ale lui Navalnîi, evita să-i pronunțe numele, preferând să folosească în cazul său apelativul ”acest Saakașvili al Rusiei”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării