main logo
525

CM 2018. SUA avertizează: Nu luați în Rusia aparatură electronică

Directorul Centrului național de contraspionaj și securitate al SUA, William Evanina, i-a avertizat pe suporterii americani plecați în Rusia pentru Campionatul mondial de fotbal, în legătură cu eventuale atacuri din partea hackerilor ruși sau chiar a Guvernului rus.

CM 2018. SUA avertizează: Nu luați în Rusia aparatură electronică

În acest sens, oficialul i-a îndemnat pe iubitorii sportului cu balonul rotund să lasă acasă orice dispozitive electronice. „Dacă intenționați să luați cu voi telefonul mobil, o tabletă sau alte aparate, este posibil să greșiți. Orice date și informații stocate pe aceste dispozitive pot ajunge în posesia guvernului rus sau a infractorilor cibernetici", a explicat Evanina.

Potrivit spuselor sale, cei mai expuși sunt corporatiștii și funcționarii guvernamentali. Dar nici suporterii obișnuiți nu sunt scutiți de riscuri și, prin urmare, trebuie să fie foarte vigilenți, transmite Știri.md cu referire la jurnalul.ro.

„Dacă vă descurcați fără astfel de dispozitive, nu le luați. Dacă nu, cumpărați-va alt telefon sau luați unul pe care nu îl folosiți în mod regulat și, când nu aveți nevoie de el, scoateți bateria", a continuat Evanina”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării