main logo
310

Circa 100 de alergători din Moldova vor participa la cel mai dur ultramaraton din Europa

Circa 100 de alergători din cadrul comunității RunMoldova din țara noastră vor participa la sfârșitul acestei săptămâni la ultramaratonul Transylvania100k, care este considerat unul dintre cele mai dure din Europa din cauza condițiilor climaterice extreme pentru această perioadă a anului.

Sportivii moldoveni vor participa la ultramaratonul Transylvania100k

Sportivii vor concura la distanțe de la 20 până la peste 75 de kilometri pe unii dintre cei mai înalți munți din România, informează Știri.md.

Transylvania100k este o competiție de alergare montană, desfășurată în regiunea Castelului Bran. Sportivilor profesioniști și amatori le sunt propuse probe de alergare la 20, 30, 50, 80 și 100 de kilometri. 

La ediția din acest an, din cauza zăpezii de peste un metru, distanțele au fost scurtate până la 20-75 de kilometri.

“Trei ani în urmă am ieșit la linia de start în trei, iar astăzi alergătorii moldoveni au inundate cele mai dure competiții din România, fapt care demonstrează evoluția în progresie geometrică a sporturilor de amatori din Republica Moldova”, susține Iulian Bercu, președintele ONG-ului RunMoldova.

Organizația nonguvernamentală RunMoldova este o comunitate de alergători din Republica Moldova, cu circa 1000 de membri activi, care a organizat în ultimii trei ani peste 15 competiții internaționale și evenimente de alergare în Republica Moldova. 

Scopul acestei organizații este promovarea alergărilor montane și a unui mod activ de viață. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării