main logo
802

Cine sunt cei mai puternici 50 de oameni de fotbal din lume

France Football a întocmit lista celor mai influenţi oameni de fotbal, iar în top 50 sunt multe prezenţe surprinzătoare printre staruri, şefi de club, agenţi de jucători, oameni de afaceri şi chiar jurnalişti!

Cine sunt cei mai puternici 50 de oameni de fotbal din lumeFoto: digisport.ro

Nu figurează neapărat cei care fac cel mai mare scandal sau cei adulaţi de public, ci aceia ale căror decizii cântăresc greu, transmite Știri.md cu referire la Digisport.ro.

Chiar liderul acestei ierarhii este unul mai puţin scontat - este vorba de Nasser Al-Khelaifi, preşedintele lui PSG şi al grupului media BeIn, cu peste 55 de milioane de abonaţi. 

De asemenea, Nasser Al-Khelaifi deţine un rol major şi în organizarea Cupei Mondiale de anul viitor din Qatar.

Podiumul este completat de Cristiano Ronaldo şi de preşedintele FIFA, Gianni Infantino. Jurgen Klopp, antrenorul campioanei Europei, Liverpool, este al patrulea, în timp ce Leo Messi abia pe locul 7, fiind depăşit de superagentul Jorge Mendes şi de preşedintele lui Juventus, Andrea Agnelli. În schimb, argentinianul i-a luat faţa lui Florentino Perez, bossul lui Real Madrid.  

Pep Guardiola este pe 12, întrecut de justiţia din Elveţia care va decide soarta echipei sale, Manchester City, dar în faţa preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin.

Neymar, pe 16, este mai tare decât coechipierul său, Kylian Mbappe, locul 20, iar între cei doi se află Mino Raiola şi Zinedine Zidane.

Interesant este că printre maimarii din fotbal apare şi jurnalistul englez Jonathan Wilson.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării