main logo
719

Cine este primul deținător al centurii negre la Jiu Jitsu din țară

Mulţi tineri ajung să practice un sport din dorinţa de a deveni, într-o zi, campioni. La fel a decurs şi cariera lui Alexandru Bârlea care, la 28 de ani, se poate lăuda cu performanţe de nivel mondial.

Cine este primul deținător al centurii negre la Jiu Jitsu din țară

Este singurul basarabean care deţine centura neagră la Jiu Jitsu Brazilian, unul dintre cele mai populare genuri de luptă în prezent, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

Alexandru Bârlea a aflat pentru prima dată de Jiu Jitsu Brazilian în 2005. A practicat şi alte genuri de sport, dar s-a îndrăgostit numai de acesta.

„Am mai făcut şi judo şi lupte, însă m-a fascinat acest stil de lupte, deoarece e un stil inteligent de lupte, nu e suficient să ai forţă şi tehnici tre să  combini una cu cealaltă, e un şah pe tatami”, a spus Alexandru Bârlea.

Drumul de la sportul amator la cel de performanţă a durat ceva timp. Abia în vara anului trecut, în Bulgaria, Alexandru a obţinut centura neagră la Jiu Jitsu Brazilian, un rezultat pentru care a muncit intens timp de 14 ani.

„Când începeam să înţeleg jiu jitsu, zic vreau să ajung la centura neagră şi nu o să cedez niciodată. Nu pot să spun că nu mă aşteptam, fiindcă muncesc”, a mai adăugat Alexandru Bârlea.

Are la activ numeroase competiţii câştigate şi experienţă suficientă cât să o împărtăşească altora, lucru confirmat şi de discipolii săi.

„Domnul Alexandru este un exemplu pentru mine, un idol este un antrenor în timpul antrenamentelor şi un prieten în vestiar care te poate înţelege şi face glume”.

„Alţi antrenori vor bani, el vrea rezultate din asta”.

Ca şi în alte domenii, sportul presupune, uneori, şi înfrângeri. Iată de ce, spune Alexandru, un campion adevărat trebuie să ştie şi să piardă cu demnitate, învăţând din fiecare eşec.

„Aici îşi demonstrează adevăratul caracter de campion, nu mereu poţi să învingi, sunt eşecuri şi cei mai mari campioni au avut. O centură neagră e o centură albă care n-a cedat niciodată”, a menţionat luptătorul.

Şi-a petrecut jumătate din viaţă în sala de sport şi nu se opreşte aici. Alexandru Bârlea ţinteşte locul întâi şi la viitoarele competiţii la care va participa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării