main logo
681

Cine e sportivul care a fost ales cel mai bun handbalist moldovean

Veaceslav Gorpișin a fost desemnat de un grup de experți de la clubul de handbal Olimpus-85 SSSH-2 Chișinău cel mai bun jucător moldovean din toate timpurile.

Cine e sportivul care a fost ales cel mai bun handbalist moldoveanFoto: moldpres.md

Argumentul principal care i-a determinat să-l desemneze pe primul loc a fost titlul de campion obținut la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) cu selecționata unificată a Uniunii Sovietice. 

Performerul este originar din Chișinău. Aici s-a format ca jucător, dar cel mai mari succese le-a obținut la Moscova. În prezent, este stabilit în Germania.

Locul doi în top i-a revenit lui Ivan Usatîi, originar din raionul Râșcani, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen (1972) în componența reprezentativei URSS, campion al Forțelor Armate în perioada sovietică cu echipa ȚSKA Moscova. Trăiește la Chișinău.

Pe locul trei a fost plasat Vadim Calaraș.  Este, ca și Veaceslav Gorpișin, Ivan Usatîi, maestru internațional. Doar acești trei jucători s-au învrednicit de acest titlu onorific în handbalul moldovenesc.

Urmează un grup de maeștri ai sportului, care au stabilit performanțe frumoase cu echipele pentru care au evoluat: Vladimir Tupkalo, Leonid Rapoport, Ivan Cuneț, Serghei Crasnîi, campion al Ungariei, Vladimir Liubarschi, Igor Rapoveț, campion al Belarusului, Andrei Nenița, premiant al Campionatului European, Mihail Pavlenco, frații Alexei și Alexandru Pervanciuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării