main logo
528

Chișinău Criterium 2019: Prima zi. Lista câștigătorilor Kids Duathlon

Competiția Kids Duathlon by Naturalis, care a avut loc astăzi, 25 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, s-a sfârșit.

Chișinău Criterium 2019: Lista câștigătorilor Kids Duathlon

Sute de tineri sportivi cu vârsta cuprinsă între 5 și 13 ani și-au încercat forțele în două discipline sportive deodată — alergare și ciclism.

După cum a subliniat înainte de cursă Serghei Legheida, secretarul general al Federației de Triatlon din Republica Moldova: 

“Anul acesta, pentru prima dată, organizăm un concurs de duatlon pentru copii. Acesta este un sport foarte tânăr, care abia începe să se dezvolte în țara noastră. Ne dorim enorm ca tânăra generație de sportivi moldoveni să participe la concursuri similare din Europa și din lume. Sperăm că, datorită unor astfel de evenimente, în 10-12 ani, Moldova va avea primii campioni olimpici la duatlon și triatlon”.

Primii au ieșit la start participanții cu vârsta de 5-6 ani. Tinerii sportivi urmau să alerge 300 metri și să parcurgă pe bicicletă 750 metri. Timpul-limită pentru depășirea acestei distanțe a fost de 10 minute.

Câștigători la categoria de vârstă 5-6 ani au devenit după cum urmează:

Băieți:

1. Alex Cemertan

2. Artiom Dulgher

3. Vladimir Mațarin

Fete:

1. Sofia Monul

2. Patricia Dabija

3. Sofia Caniușin

Următorii au ieșit la start sportivii în vârstă de 7-8 ani. Cursa lor, la fel, a constat din etapa de alergare - 300 metri și cea de ciclism - 750 metri. Timpul-limită pentru depășirea acestei distanțe a constituit 10 minute.

Băieți:

1. Renat Stavarachi

2. Alexei Țerna

3. Stanislav Sirtmaci

Fete:

1. Aliona Stupacovscaia 

2. Nadejda Ciumac

3. Delia-Maria Patrașcu

După ce primul grup de participanți a încheiat concursul, la start au ieșit sportivii în vârstă de 9-10 ani. Special pentru ei, traseul a fost extins. 

Tinerii participanți au urmat să alerge 600 metri, să se așeze pe biciclete și să pedaleze 1,2 km, după care iarăși să alerge 400 metri. Timpul-limită pentru depășirea acestei distanțe a fost de 20 minute.

Câștigători la categoria de vârstă 9-10 ani au devenit:

Băieți:

1. Maxim Beleaev

2. Lorin Patrașcu

3. Kirill Cristioglo

Fete:

1. Polina Grubneac

2. Daria Guțul

3. Ecaterina Mogâldea

Concursul pentru categoria de vârstă 11-13 ani, la fel, a constat din 3 etape: alergare 1200 m — ciclism 2400 m — alergare 750 m. Timpul-limită pentru depășirea acestei distanțe a fost de 30 minute.

Câștigători la categoria de vârstă 11-13 ani au devenit:

Băieți:

1. Vladimir Procop

2. Daniil Hudeacov

3. Valentin Ceban

Fete:

1. Vanessa Matvei

2. Paula Dabija

3. Victoria Mațarin

Prima zi a competiției Chișinău Criterium a fost încheiată de cursa distractivă în masă Velo Fun by Skoda, la care au participat câteva mii de oameni. Cursa a fost preconizată pentru amatorii de ciclism. 

O coloană gigantică, formată din bicicliști și condusă de mareșalii de traseu, a fost însoțită de poliția rutieră, în timp ce s-a deplasat din centrul Chișinăului spre sectorul Rîșcani. Distanța cursei de divertisment a constituit 15 km.

Seara s-a desfășurat o tombolă cu premii și Pasta Party pentru participanții la cursa de mâine. În timp ce sportivii se încărcau cu carbohidrați și acumulau forțe, organizatorii au ținut un briefing, unde au explicat, din nou și în detaliu, regulile și condițiile de bază ale cursei.

Vă reamintim, mâine, 26 mai, va avea loc competiția pentru bicicliștii profesioniști și amatori Chișinău Criterium pe distanțele de 15, 30 și 60 km. Cursa se desfășoară în formă circulară, cu un traseu care trece pe străzile centrale din capitală.

Chișinău Criterium este un eveniment organizat de organizația sportivă Sporter, cel mai mare panou de anunțuri online 999, forumul popular pentru femei mama.md și Federația de Triatlon din Republica Moldova. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării