main logo
939

Chipul lui Messi, vizibil din satelit, într-un lan de porumb

Chipul celebrului fotbalist argentinian Lionel Messi poate fi văzut de acum și din satelit, pe un câmp. Asta după ce un fermier din Argentina, fan înfocat al sportivului, a „desenat” în propriul lan de porumb un portret gigantic al idolului său, scrie Reuters.

Chipul lui Messi, vizibil din satelit, într-un lan de porumb

Maximiliano Spinazze a folosit un algoritm special pentru a planta seminţele de porumb pe terenul său, aflat în Los Condores, provincia Cordoba, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Pentru mine, Lionel Messi este imbatabil. Am dorit să celebrez astfel posibila victorie a Argentinei la Cupa Mondială din Qatar. Acum Messi este campion mondial, iar eu sunt fericit că i-am plantat portretul pe recolta mea”, a declarat fermierul.

Spinazze a fost ajutat de un inginer, Carlos Faricelli. El a conceput codul folosit apoi de maşinile agricole la plantarea seminţelor – mai dens în anumite locuri, mai puţin dens în altele.

”Am avut ideea aceasta şi am creat un cod pentru a-i reproduce portretul în lanul de porumb. Este un tribut adus lui Messi”, a declarat Faricelli, care a ţinut să adauge că algoritmul este disponibil oricărui fermier „care îndrăzneşte să îl planteze”.

Folosind instrumente de geocodare, maşina de însămânţat a „ştiut” câtă sămânţă să planteze pe metru pătrat pentru a se crea contrastul dintre diferitele părţi ale feţei lui Messi.

„Atunci când acest porumb creşte şi se face o fotografie aeriană, verdele intens din zonele unde plantele sunt mai apropiate şi solul se vede mai puţin contrastează puternic cu locurile unde sunt mai puţine plante, iar atunci se creează acest tip de artă, căreia îi putem spune artă agricolă”, a mai declarat Faricelli.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării