main logo
421

Chelsea va avea un nou director: Oferta făcută de americanul Todd Boehly

Omul de afaceri american Todd Boehly a semnat un acord pentru a cumpăra Chelsea Football Club din Londra, deținut de omul de afaceri rus Roman Abramovici.

Chelsea va avea un nou director: Oferta făcută de americanul Todd BoehlyFoto: realitatea.md

Valoarea tranzacției este de aproximativ 5 miliarde de dolari, iar Boehly a făcut o ofertă de cumpărare a Chelsea pe 9 martie, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit TASS cu referire la serviciul de presă al lui Chelsea, clubul a convenit asupra condițiilor achiziției echipei de către un nou grup de proprietari, care include oameni de afaceri americani Todd Boehly, Mark Walter, miliardarul elvețian Hansjörg Wyss și compania de investiții Clearlake Capital.

Chelsea a declarat într-un comunicat că din investiția totală, aproximativ 3 miliarde de dolari vor fi folosiți pentru achiziționarea acțiunilor clubului, fondurile fiind transferate într-un cont bancar înghețat din Regatul Unit pentru a dona 100% din sumă pentru cauze caritabile. Transferul de fonduri necesită aprobarea guvernului britanic.

În martie, Abramovici a fost inclus pe lista de sancțiuni a guvernului britanic. Acum, activele antreprenorului rus din Marea Britanie sunt înghețate.

Pe fondul sancțiunilor impuse, conducerea Premier League engleză (EPL) l-a îndepărtat pe omul de afaceri din funcția de șef al clubului de fotbal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării