main logo
552

Cel mai bun jucător moldovean de tenis își sărbătorește ziua de naștere

Radu Albot, cel mai bun jucător moldovean de tenis din toate timpurile, își sărbătorește astăzi ziua de naștere.

Cel mai bun jucător moldovean de tenis își sărbătorește ziua de naștereFoto: Facebook.com

Sportivul cu cei mai mulți lauri din tenisul național împlinește astăzi frumoasa vârstă de 31 de ani, transmite Știri.md.

Cu un mesaj de felicitare pentru Radu Albot a venit președintele Federației Naționale de Tenis din Moldova, Ceslav Ciuhrii.

"Adresez sincere felicitări cu ocazia zilei de naștere a prietenului și după cum îl cunosc mulți, celui mai bun tenisman al Republicii Moldova din toate timpurile. La mulți ani, Radu Albot! De asemenea, felicitări cu ocazia victoriei de ieri de la Sofia! Îți transmit doar urări de bine și succese grandioase în continuare! Sunt mândru că te cunosc, că am avut ocazia să contribui și eu puțin la dezvoltarea carierei tale și că datorită sârguinței și talentului tău, duci slava țării noastre în toată lumea", scrie Ceslav Ciuhrii pe o rețea de socializare.

Menționăm că Radu Albot este un jucător de tenis profesionist din Republica Moldova. Conform performanțelor sale, el este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile. În luna august 2014 el a reușit să ajungă în premieră pentru Moldova în prima rundă la turneul US Open, unde însă a pierdut în fața francezului Gilles Simon în trei seturi.

În cariera sa, Radu Albot a câștigat un turneu de tip Challenger în Fergana, Uzbekistan; 14 turnee de tip Futures la simplu. El este membru permanent al echipei Moldovei la Cupa Davis.

La 27 iulie 2015, Radu Albot a intrat în TOP 100 ATP la simplu, devenind primul și singurul moldovean care a reușit această performanță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării