main logo
629

Cei mai buni boxeri moldoveni ar putea să nu participe la Mondiale

Cei mai buni boxeri moldoveni ar putea să nu participe la Mondialele din anul curent (7-21 septembrie, Ekaterinburg), a declarat marți, 27 august pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Cei mai buni boxeri moldoveni ar putea să nu participe la MondialeFoto: moldpres.md

Potrivit lui, noul antrenor al echipei naționale, Igor Untilă nu i-a inclus în lot pe maeștrii internaționali Dumitru Galagoț (63 kg), vicecampion european, Victor Carapcevschi (75 kg), dublu campion al Uniunii Europene, Andrei Zatușevschi (91 kg), medaliat cu bronz la ultima ediție a Campionatelor Mondiale Universitare, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

”Este o adevărată bătaie de joc față de acești băieți, sport și asta totul se face cu permisiunea Federației de profil condusă de Vasile Chirtoca pe care l-am criticat în câteva rânduri în ultimul timp, fiindcă nu-s de acord cu atitudinea dumnealui față de unele probleme existente în boxul moldovenesc. În plus, conform regulamentului dreptul de a participa la Mondiale au campionii naționali ai ultimei ediții. Conform datelor mele, cu excepția elevului meu, Alexei Zavatin (plus 91kg), nimeni dintre cei care au fost incluși să participe în septembrie la turneul de la Ekaterinburg nu sunt campioni naționali, iar unii dintre ei nici măcar premianți nu au fost la ediția precedentă. Asta deja este o bătaie de joc la adresa țării, imaginea ei”, a spus el.

Solicitat să ne dea candidații, componența lotului secretarul Federației, Nicolae Savcov a declarat că ei vor deveni cunoscuți la sfârșitul lunii curente. ”Președintele Federației și noul antrenor al selecționatei o să decidă cine va participa la Mondiale până la sfârșitul lunii. Regulamentul nu va fi încălcat”, a spus el.

Conform ordinului semnat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării Liliana Nicolaescu-Onofrei cu începere de astăzi și până pe 5 septembrie candidații în lotul național (12 sportivi) și 3 antrenori urmează să efectueze la Grimăncăuți un cantonament în vederea participării la Mondiale. În afară de boxerii din localitate, în pregătiri deocamdată nu s-a prezentat nimeni.

Cunoscutul om de afaceri Vasile Chirtoca conduce Federația națională cu începere din 1991. Petru Caduc este cel mai reputat antrenor în istoria boxului moldovenesc. El i-a educat pe medaliații olimpici Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, care a devenit și campion european, pe premianții Campionatelor Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț, Vasile Belous, vicecampionul mondial universitar Mihail Muntean, medaliatul cu bronz la Mondialele Universitare Andrei Zatușevschi. Igor Untilă, ales recent antrenor al lotului național, nu a pregătit nici participant, premiant la Europenele, Mondialele de seniori. În interviul recent publicat pe site-ul Federației el afirmă că ”În viață nu-i nimic imposibil. Medalia de bronz la Olimpiade este minunat. Dar, noi suntem capabili de mai mult! Noi putem obține și argintul și, de ce nu, chiar și aurul?!”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării