main logo
243

Cea mai importantă competiție de ciclism din lume începe la Copenhaga

Turul Franței, cea mai importantă competiție ciclistă din lume, debutează vineri, 1 iulie, la Copenhaga, în Danemarca, și se încheie pe 24 iulie, pe cel mai cunoscut bulevard din lume,m Champs-Elysees, din Paris, informează site-ul competiției.

Cea mai importantă competiție de ciclism din lume începe la CopenhagaFoto: libertatea.ro

Traseul din acest an cuprinde cinci etape de munte înalt, inclusiv una cu final pe miticul Alpe d’Huez. Favoriții sunt rutierii slovan Tadej Pogačar (23 de ani, UAE), câștigătorul ultimelor două Tururi, și Primoz Roglici (32 de ani, Jumbo-Visma), transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Tadej Pogačar, după victoria de anul trecut. Cea de-a 109-a ediție a cursei începe azi, la ora 17.00, cu un contratimp individual de 13,2 km pe străzile capitalei daneze.

Grand Départ-ul de la Copenhaga marchează prima vizită a Turului în Danemarca. 3.350,1 km, împărțiți în 21 de etape, are Le Tour 2022.

Cine se luptă pentru „Tricoul Galben”? Slovenii nu vor alerga singuri în Le Tour. Echipa Ineos se prezintă fără Egan Bernal, campionul de la Paris din 2019 și învigătorul din Il Giro 2021, dar vine cu ciclistul columbian Daniel Martinez (26 de ani) și cu veteranul britanic Gerraint Thomas (36 de ani, câștigător în Turul Franței 2018) în echipa de 8 cicliști.

Cei doi speră să aibă un cuvânt de spus. Daniel Martinez. Alt nume de urmărit este australianul Ben O’Connor (AG2R Citroën, 26 de ani), singurul care s-a bătut cu „mașina” Jumbo, Roglici – Vingegaard, în Criteriul Dauphiné.

Spaniolul Enric Mas (Movistar, 27 de ani), locul doi obținut anul trecut în Vuelta, este și el un nume important.

Percheziții la Bahrain! Jack Haig (28 de ani) și Damiano Caruso (34 de ani), liderii de la Bahrain, sunt, de asemenea, oameni de luat în calcul. Însă echipa are probleme.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării