main logo
619

Căpitanul echipei Bayern Munchen, declarat cel mai bun portar

Căpitanul echipei Bayern Munchen, Manuel Neuer, a fost declarat cel mai bun portar al deceniului. Aprecierea a fost făcută de Institutul pentru istorie și statistică a fotbalului. Golkeperul german a fost ales datorită jocului său stabil.

Căpitanul echipei Bayern Munchen, declarat cel mai bun portar

Atât de bun este Neuer încât Guardiola a vrut să-l folosească mijlocaș într-un meci, pe vremea când actualul antrenor de la Manchester City era pe banca bavarezilor, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Pe locul secund se află Gianluigi Buffon. Probabil e surprinzător, dacă luăm în cont faptul că nu de mult a fost desemnat cel mai bun portar din istoria fotbalului. Lonvegitatea și constanța veteranului de la Juventus Torino l-au făcut cel mai titrat goalkeeper din lume dacă luăm în calcul numărul de trofee, 25.

Thibaut Courtois completează podiumul. Belgianul de 28 de ani a avut unele probleme la debutul său pentru Real Madrid, însă cu timpul s-a adaptat și a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai "galacticilor". În campionatul Spaniei, Courtois are o rată de peste 70 la sută în ceea ce privește paradele de succes.

Din TOP-10 mai face parte și Iker Casillas. Legendarul portar de la Real Madrid a fost considerat de multă lume drept goalkeeperul cu cele mai bune reflexe din lume.

Ajuns la 39 de ani, spaniolul și-a încheiat cariera la FC Porto în 2020, după ce a suferit un infarct la un antrenament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării