main logo
1194

Campionii naționali U-21 la lupte libere au fost desemnați

Campionii naționali la lupte libere Under-23 au fost desemnați ieri la Centrul de pregătire a loturilor naționale.

Campionii naționali U-21 la lupte libere au fost desemnațiCampionii naționali U-21 la lupte libere au fost desemnați

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Mihai Lapp (57 kg), Leomid Colesnic (61 kg), Sergiu Lupașcu (65 kg), Vasile Diaconu (70 kg), Gheorghe Pascalov (74 kg), Cristi Prisacari (79 kg), Ivan Nedealco (86 kg), Danile Părțachi (92 kg), Gheorghe Erhan (97 kg) și Andrei Ursati (125 kg), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Meciul final cel mai interesant, conform experților, s-a disputat la categoria de greutate până la 70 de kilograme. ”Partida în care s-au întâlnit Vasile Diaconu și Sergiu Dascăl a fost cu adevărat palpitantă, dinamică, cu multe procedee. Am urmărit-o cu plăcere”, a declarat pentru agenție campionul mondial de tineret, Ruslan Bodișteanu, care în prezent este antrenor secund al echipei naționale. Același punct de vedere l-au împărtășit Antrenorii emeriți Ilie Chirtoacă și Iacov Chihai, arbitri la campionat.

Cinci dintre campioni: Leomid Colesnic, Sergiu Lupașcu, Vasile Diaconu, Cristi Prisăcari și Andrei Ursati sunt elevi ai brigăzii de antrenori formată de Anatol Zacon, Sergiu Kim și Tudor Cârlan de la Liceul Republican cu Profil Sportiv (LIRPS). ”Desigur, este plăcut atunci când discipolii tăi urcă pe podiumul de premiere. Este concomitent și o dovadă că muncim eficient, suntem pe o cale justă”, astfel a comentat performanța înregistrată Anatol Zacon.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care-i dublu campion european, premiant la Campionatul Mondial, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS. El activează în prezent la LIRPS.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării