main logo
505

Campionii naționali la judo masculin, desemnați

Campionii naționali la judo masculin au fost desemnați ieri la sala de sporturi a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Campionii naționali la judo masculin, desemnațiCampionii naționali la judo masculin, desemnați

De titlurile supreme s-au învrednicit, în ordinea categoriilor de greutate, Mihail Doncilă (60 kg), Vadim Zaharia (66 kg), Petru Pelivan (73 kg), Nicon Zaboroșciuc (81 kg), Iurie Mocanu (90 kg), Vladimir Zmeu (100 kg) și Nicolae Ciobanu (plus 100 kg), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Surpriza principală a campionatului s-a produs la categoria de greutate până la 73 de kilograme. În optimile de finală ale competiției, Adelin Rusu l-a învins în aproximativ 30 de secunde pe Victor Sterpu, proaspăt medaliat la turneul Grand Prix de la Haga (Olanda). ”În sport se întâmplă de multe ori asemenea lucruri când un adversar este foarte incomod pentru cineva. Așa s-a întâmplat și în această partidă”, a declarat pentru agenție antrenorul emerit Constantin Mereacre, solicitat să comenteze rezultatul înregistrat.

Adelin Rusu n-a devenit însă campion, deoarece i-a cedat în continuare lui Petru Pelivan, iar acesta l-a devansat clar în finală pe Ion Nacu. ”A fost cel mai frumos meci final”, a opinat campionul mondial de cadeți Eugen Matveiciuc, care n-a participat la campionat din cauza unei accidentări. ”Părerea mea este că cea mai interesantă partidă finală a fost cea disputată la categoria de greutate până la 90 de kilograme de Iurie Mocanu și Gheorghe Taban”, a declarat campionul mondial de veterani din anul curent Mihail Malear (100 kg).

La campionat au fost semnate două absențe notorii. Denis Vieru (66 kg), numărul 15 mondial, nu a evoluat pe motiv că se antrenează conform unui program individual de turneul Masters de la Guangzhou (China), programat pe 15-16 decembrie, la care sunt invitați să participe doar cei mai buni 16 judocani din lume în fiecare dintre cele șapte categorii de greutate. Dorin Goțonoagă (81 kg), numărul 43 mondial, nu a concurat din cauza unei accidentări.  

Denis Vieru este campion european Under-21 şi Under-23. El va participa pentru a doua oară consecutiv la un turneu din seria Masters, fiind singurul judocan moldovean care a fost invitat să evolueze la aceste concursuri. În 2014 a concurat la Masters şi chişinăuianul Sergiu Toma (81 kg), dar el a reprezentat Emiratele Arabe Unite. La turneul de la Guangzhou vor participa 232 de sportivi din 49 de ţări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării