main logo
393

Campionatul spaniol de fotbal ar putea fi reluat pe 11 iunie

Campionatul spaniol de fotbal ar putea fi reluat pe 11 iunie curent.

Campionatul spaniol de fotbal ar putea fi reluat pe 11 iunieFoto: bizlaw.md

La Liga a anunţat cluburile că vor putea trece de la antrenamentele individuale la şedinţe de pregătire "în grupuri mici" începând de astăzi, luni, a declarat Javier Tebas, preşedintele ligii spaniole de fotbal, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Toate cluburile vor putea urma consemnele fazei a treia a "planului de relaxare" progresivă pregătit de guvernul spaniol, care autorizează grupuri de maximum 10 jucători, a anunţat Javier Tebas în cadrul unei emisiuni.

După suspendarea campionatului spaniol, pe 12 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, cluburile din La Liga au reluat antrenamentele individuale începând cu 8 mai, cu maximum şase jucători simultan pe teren şi cu respectarea draconică a regulilor. Jucătorii trebuie să vină separat, deja echipaţi, cu mănuşi şi măşti şi să li se măsoare temperatura.

Permiterea şedinţelor de pregătire în grupuri mai mari apropie La Liga de o reluare a competiţiei, mai ales că Javier Tebas nu a luat în calcul sub nicio formă închiderea sezonului 2019-2020 şi a militat pentru ducerea până la capăt a sezonului în curs. "Ne pregătim pentru ca reluarea La Liga să se poată face începând cu 11-12 iunie, dar vrem să fim pregătiţi pentru orice dată", a notat Javier Tebas.

În weekend a fost reluat campionatul de fotbal al Germaniei, prima țară din Europa care a luat această decizie. Spania a raportat până azi 277.719 cazuri de coronavirus şi 27.650 de decese provocate de COVID-19, fiind a treia cea mai afectată ţară de pandemie, după SUA şi Rusia. De asemenea, 195.945 de persoane au fost declarate vindecate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării