120
0
Campionatul spaniol de fotbal ar putea fi reluat pe 11 iunie
120
0

Campionatul spaniol de fotbal ar putea fi reluat pe 11 iunie curent.

Foto: bizlaw.md

La Liga a anunţat cluburile că vor putea trece de la antrenamentele individuale la şedinţe de pregătire "în grupuri mici" începând de astăzi, luni, a declarat Javier Tebas, preşedintele ligii spaniole de fotbal, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Toate cluburile vor putea urma consemnele fazei a treia a "planului de relaxare" progresivă pregătit de guvernul spaniol, care autorizează grupuri de maximum 10 jucători, a anunţat Javier Tebas în cadrul unei emisiuni.

După suspendarea campionatului spaniol, pe 12 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, cluburile din La Liga au reluat antrenamentele individuale începând cu 8 mai, cu maximum şase jucători simultan pe teren şi cu respectarea draconică a regulilor. Jucătorii trebuie să vină separat, deja echipaţi, cu mănuşi şi măşti şi să li se măsoare temperatura.

Permiterea şedinţelor de pregătire în grupuri mai mari apropie La Liga de o reluare a competiţiei, mai ales că Javier Tebas nu a luat în calcul sub nicio formă închiderea sezonului 2019-2020 şi a militat pentru ducerea până la capăt a sezonului în curs. "Ne pregătim pentru ca reluarea La Liga să se poată face începând cu 11-12 iunie, dar vrem să fim pregătiţi pentru orice dată", a notat Javier Tebas.

În weekend a fost reluat campionatul de fotbal al Germaniei, prima țară din Europa care a luat această decizie. Spania a raportat până azi 277.719 cazuri de coronavirus şi 27.650 de decese provocate de COVID-19, fiind a treia cea mai afectată ţară de pandemie, după SUA şi Rusia. De asemenea, 195.945 de persoane au fost declarate vindecate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter