main logo
352

Campionatul național universitar la cros a desemnat premianții

Campionatul național universitar la cros, desfășurat astăzi în parcul Valea Trandafirilor din capitală, a desemnat premianții la individual și în concursul pe echipe.

Campionatul național universitar la cros a desemnat premianțiiCampionatul național universitar la cros a desemnat premianții

La cursa de o mie metri, prima la finiș a sosit Silvia Rotari de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) ”Nicolae Testemițanu”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Pe distanța de 1500 metri, cea mai rapidă a fost Zinaida Sacara de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), premiantă a campionatelor naționale la cros pe distanțe medii. ”A fost un antrenament bun pentru mine, pentru că eu, de fapt, mă specializez la probele de semimaraton și maraton”, a declarat câștigătoarea pentru agenție la finele cursei.

La proba 2000 metri masculin, întâietatea i-a revenit lui Andrei Ignatiev de la USEFS. Colegul de echipă, Maxim Railean, a parcurs în cel mai bun timp (9 minute și 30,5 secunde) distanța de 3 000 de metri.

În concursul masculin pe echipe, primele trei locuri au revenit, în ordine, selecționatelor de la USEFS, Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) și Academia Militară.

În clasamentul general feminin, cea mai bună s-a dovedit a fi echipa de la USEFS, care a fost urmată pe podiumul de premiere, în ordine, de formațiile de la USMF și UTM.

”Este firesc să dominăm la aceste două probe de atletism, fiindcă la instituția noastră își fac studiile majoritatea membrilor echipei naționale”, astfel a comentat victoria în clasamentul general fostul campion republican la săritură în înălțime, Constantin Scripcenco, actualmente profesor la USEFS.

Unul dintre arbitrii competiției a fost maestrul internațional Alexandru Aftenii, campion al Uniunii Sovietice și posesor al Cupei URSS la probele de sprint. ”A fost o competiție interesantă, necesară popularizării atletismului”, a subliniat performerul, care în prezent activează antrenor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

Competiția a fost organizată de Federația Sportului Universitar din Republica Moldova cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării