main logo
481

Campionatul național la joc de dame pentru veterani, desfășurat în premieră

Campionatul național la joc de dame masculin, rezervat veteranilor, s-a desfășurat în premieră, au informat vineri surse din cadrul federației naționale de profil.

Campionatul la joc de dame pentru veterani, desfășurat în premierăFoto: modpres.md

Competiția a avut loc la Clubul republican de șah și joc de dame din capitală în două categorii de vârstă: 50-59 ani și 60 plus. Turneul a reunit 20 de participanți din diferite localități, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.  

”Este o cifră apreciabilă pentru o întrecere inclusă în premieră în programul competițional al federației. Sperăm că la ediția viitoare ea va crește”, a declarat pentru agenție secretarul federației, Greta Sturza.

Premianți în prima categorie de vârstă (50-59 ani) a devenit maestrul sportului Nicolae Guba din Tighina, care a totalizat 12 puncte. Pe locul doi s-a clasat Stepan Caraseni din Comrat, care a adunat 9 puncte. Același punctaj a acumulat Mihail Oanța (Chișinău), care însă a avut un coeficient inferior ocupantului locului doi.

La categoria 60 plus campion a devenit maestrul sportului Valeriu Poleșciuc din Drochia cu un total de 13 puncte din 14 posibile. El a fost urmat în clasament de Serghei Nicu din Ungheni și Vladimir Șaidurov (Chișinău). Ambii au totalizat câte 8 puncte, fiind departajați în top conform criteriilor suplimentare.

Cel mai bun jucător moldovean de dame este Ion Dosca. El este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală (1993, 1996, 1997, 2004, 2007), campion mondial (1999), varianta universală, campion al SUA, versiunea pool-checkers (2000). În 2008 a devenit medaliat cu argint la Jocurile Mondiale Intelectuale (Beijing). Este multiplu campion mondial de veterani (de 5 ori) și european (de 3 ori).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării