main logo
864

Campioana Europei la lupte va primi un apartament la Chișinău

Sportiva de lupte feminine Anastasia Nichita, care câştigat Campionatul Europei la lupte la categoria de până la 23 de ani, va primi din partea Guvernului un apartament cu o odaie în Chişinău.

Campioana Europei la lupte va primi un apartament la Chișinău

O hotărâre în acest sens a fost luată vineri la şedinţa Cabinetului de miniştri, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, a declarat în cadrul şedinţei că propune ca atleta să fie recompensată pentru rezultatele remarcabile obţinute la competiţiile internaţionale.

„Ea a participat la 10 campionate mondiale şi europene, iar din 2015 până în 2018 a devenit campioană europeană şi vicecampioană mondială, precum şi a cucerit multe alte medalii de aur şi argint, promovând astfel imaginea Moldovei peste hotare. Asigurarea ei cu spaţiu locativ va contribui la motivarea sportivilor naţionali în atingerea performanţelor sportive”, a spus el.

Prim-ministrul Pavel Filip a spus că cei care vor munci şi vor obţine performanţe vor fi întotdeauna apreciaţi de către stat.

„Vreau să-i mulţumesc pentru că ne mândrim de fiecare dată când drapelul Republicii Moldova este ridicat la concursurile internaţionale. Anume atunci suntem cunoscuţi în toată lumea. Poate ar trebui să elaborăm un regulament pentru constituirea unei rezerve şi premierea celor care obţin rezultate înalte?”, a propus el. 

De asemenea, la şedinţa de vineri, Guvernul a majorat premiile pentru sportivii cu performanţe remarcabile care îşi încheie cariera sportivă de la 3 mii lei la 50 mii lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării