main logo
832

Brazilia şi-a asigurat prezenţa în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Brazilia – Elveţia, capul de afiş al ultimei zile cu meciuri din etapa a doua a fazei grupelor s-a încheiat luni cu victoria, 1-0, a Selecao, în ultima partidă a Grupei G, de la Cupa Mondială, disputată pe Stadium 974, din Doha. Brazilia şi-a asigurat prezenţa în optimile de finală.

Brazilia şi-a asigurat prezenţa în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Brazilia şi Elveţia au făcut o primă repriză fără goluri, cu un joc complicat şi mai multe pase greşite de ambele părţi, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

În minutul 27, Vinicius Junior a reluat din voleu o centrare superbă a lui Raphinha, dar portarul elveţian Yann Sommer a reuşit să respingă cu siguranţă şutul brazilianului.

Tot Sommer s-a evidenţiat, patru minute mai târziu, apărând un şut bine plasat al lui Raphinha, menţinând scorul de 0-0 la pauză.

În primul sfert de oră al reprizei secunde, cele două echipe s-au tatonat reciproc, jocul fiind unul fad, la mijlocul terenului, cu destul de multe faulturi şi greşeli, dar cu un uşor plus ofensiv pentru brazilieni.

În minutul 64, Vinicius Junior a reuşit să marcheze după o pasă venită de la Casemiro, însă golul a fost anulat pentru un offside anterior la Richarlison.

Guimaraes l-a pus din nou la încercare, în minutul 82, pe Sommer, care nu mai putut para însă execuţia lui Casemiro, două minute mai târziu, acesta marcând singurul gol al unei partide în care niciuna din echipe nu a excelat.

Brazilia şi-a asigurat calificarea în optimi, cu cele 6 puncte acumulate, alăturându-se Franţei, ca singurele două echipe care au acces în fazele eliminatorii.

Elveţia rămâne cu 3 puncte şi are nevoie de o victorie în meciul cu Serbia pentru a fi 100 la sută sigură de calificare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării