main logo
1885

Boxerul Dumitru Galagoț l-a învins pe un premiant al Jocurilor Europene

Boxerul moldovean Dumitru Galagoț (63 kg) l-a învins în prima zi a turneului internațional ”Cupa Independenței” de la Grimăncăuți (Briceni) pe Mateus Polski (Polonia), premiant al Jocurilor Europene de la Baku (Azerbaidjan).

Boxerul Dumitru Galagoț l-a învins pe un premiant al Jocurilor Europene

Arbitrii i-au acordat victoria cu decizie împărțită (2-1). ”Este pentru a doua oară când l-am învins. Am mai câștigat anul trecut și la turneul internațional din Ungaria. Este un boxer puternic”, a declarat la finele meciului pentru agenție maestrul internațional Dumitru Galagoț, vicecampion european, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

”Am oferit dreptul tuturor participanților la un kilogram de toleranță. Dumitru a insistat să se încadreze cu strictețe în noua categorie de greutate instituită de Federația Internațională de Box, cea de până la 63 de kilograme pentru a vedea, simți mai bine cum  va fi la viitoarele turnee internaționale, în special, la Campionatul Mondial din anul curent și la turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care va avea loc anul viitor la Londra”, a precizat Antrenorul Emerit, Petru Caduc.

O victorie dificilă a repurtat la gala inaugurală a turneului și coechipierul Mihail Cvasiuc, care evoluează în aceeași categorie de greutate ca și Dumitru Galagoț. El a fost declarat câștigător prin abandon, în runda a treia a meciului disputat cu premiantul Campionatelor Belarusului, Egor Kurbanov. A învins la puncte din cauza arcadei sale sparte care la momentul producerii incidentului s-au dovedit a fi mai multe decât cele acumulate de boxerul belarus.

În seara zilei se vor desfășura meciurile semifinale. Gala finala este programă pentru mâine cu începere de la orele 11.00 pe ringul instalat în aer liber în fața Casei de cultură din Grimăncăuți. 

Animatorul principal al turneului este Antrenorul Emerit Petru Caduc din localitate, care i-a educat pe medaliații olimpici cu bronz Vitalie Grușac (Sydney, 2000) și Veaceslav Gojan (Beijing, 2008), pe premianții la Campionatele Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț, Vasile Belous, vicecampionul mondial universitar Mihail Muntean.

Turneul ”Cupa Independenței” se desfășoară a zecea oară. Acesta a mai avut loc la Drochia, Edineț, Briceni, dar în majoritatea cazurilor este disputat la Grimăncăuți. La ediția curentă participă loturile Poloniei și Belarusului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării