185
0
Boxerii moldoveni vor participa la turneul de calificare de la Londra
185
0

Șase boxeri moldoveni vor concura la turneul olimpic de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care va demara astăzi, sâmbătă, la Londra (Marea Britanie).

Aceștia-s Dorin Bucșa (57 kg), Alexandru Paraschiv (63 kg), Dumitru Galagoț (69 kg), Andrei Vreme (75 kg), Andrei Chiriacov (81 kg) și Iulia Koroli (57 kg). Lotul este condus de Igor Untilă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Cel mai titrat dintre ei este Dumitru Galagoț, care are în palmaresul său titlul de vicecampion european. Performerul este elev al Antrenorului Emerit Petru Caduc din Grimăncăuți (Briceni). Anul trecut el a revenit, din motive familiale, în orașul natal, Bălți.

”Le doresc succese tuturor”, a declarat pentru agenție Petru Caduc, care anul trecut a fost demis din postul de antrenor-șef al lotului național. 

Tehnicianul a înregistrat cele mai mari performanțe în istoria boxului moldovenesc. Discipolii săi Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan au cucerit medalii olimpice de bronz la Sydney și Beijing. Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț și Vasile Belous au devenit premianți la Campionatele Europene.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter