main logo
341

Boxerii moldoveni au repurtat victorii la Campionatul Uniunii Europene

Boxerii moldoveni Dumitru Galagoţ (64 kg) şi Vasile Belous (69 kg) au obţinut victorii în faza preliminară a Campionatului Uniunii Europene, care se desfăşoară la Valladolid (Spania).

Boxerii moldoveni au repurtat victorii la Campionatul Uniunii EuropeneBoxerii moldoveni au repurtat victorii la Campionatul Uniunii Europene

Dumitru Galagoţ l-a învins în primul meci disputat cu scorul 4-1 pe Damian Durkacz (Polonia), iar Vasile Belous l-a devansat cu acelaşi scor pe Richard Meinecke (Germania), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Ambii se află într-o bună formă sportivă. Nu am forţat pregătirile în ajunul deplasării la turneu. Aştept aceeaşi comportare şi de la coechipierii Victor Carapcevschi (75 kg) şi Alexei Zavatin (plus 91 kg)”, a declarat pentru agenţie prin Wiber antrenorul lotului naţional Petru Caduc.  Toţi se antrenează la Şcoala specializată din Grimăncăuţi (Briceni).

Dorin Bucşa (60 kg) din Hânceşti a cedat cu scorul 0-5 britanicului French Callum în prima partidă disputată la turneu.

Boxerii moldoveni au debutat la Campionatul Uniunii Europene  în urmă cu patru ani, la Sofia (Bulgaria). Alexandru Râşcan (52 kg), Veaceslav Gojan (56 kg) au devenit atunci campioni, iar Dumitru Galagoţ, Vasile Belous, Victor Carapcevschi şi Victor Ialâmov (81 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Cu aceste performanţe, lotul naţional a ocupat primul loc în clasamentul neoficial pe echipe.

Campionatul Uniunii Europene s-a desfăşurat în premieră în 2003 la Strasbourg (Franţa). Ediţia din anul curent este a noua. Ea se va încheia pe 19 noiembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării