main logo
1775

Boxerii moldoveni aduc șase medalii de la Campionatul European rezervat cadeților

Lotul național de box s-a întors cu șase medalii de la Campionatul European rezervat cadeților, care s-a desfășurat în orașul Banja Luka, Bosnia și Herțegovina.

Boxerii moldoveni aduc șase medalii de la Campionatul rezervat cadețilorFoto: IPN

Doi pugiliști moldoveni au devenit campioni continentali la această categorie de vârstă. Egor Certîcovțev din Tiraspol, în categoria de greutate de până la 42 kg, a trecut în finală de englezul Hussein Azaan, iar chișinăuianul Andrei Timoșcov s-a impus în categoria de greutate de 60 kg, după ce l-a învins în ultimul act pe azerul Nurlana Myceibli, transmite Știri.md cu referire la ipn.md.

Un alt reprezentant al Republicii Moldova, Alexandru-Ahile Buhaniuc, din Orhei, a devenit vicecampion european în categoria de greutate de până la 50 kg.  

Iar Nichita Slepoi (40 kg, Tiraspol), Tudor Stratan (44 kg, Chișinău) și Alexandru Bujor (70 kg, Chișinău) au cucerit medaliile de bronz.

Cu două medalii de aur, una de argint și trei de bronz, lotul național de box s-a situat pe locul șase în clasamentul final pe națiuni. Alți cinci boxeri din Republica Moldova au ajuns până în sferturile de finală și s-au clasat pe locul V.

La Campionatul European rezervat cadeților au participat 363 de sportivi din 30 de țări.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării