main logo
285

Boxerii din Grimăncăuți au dominat clar la campionatul național

Boxerii Școlii specializate din Grimăncăuți (Briceni) au câştigat şapte din cele zece titluri de campioni disputate la ediţia din anul curent a campionatului naţional, încheiată în weekend la sala Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

Boxerii din Grimăncăuți au dominat clar la campionatul naționalBoxerii din Grimăncăuți au dominat clar la campionatul național

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Mihail Cvasiuc (60 kg), Dumitru Galagoţ (64 kg), Vasile Belous (69 kg), Victor Carapcevschi (75 kg), Dumitru Coşciug (81 kg), Andrei Zatuşevschi (91 kg) şi Alexei Zavatin (plus 91 kg), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

“La aceste categorii de greutate am putea avea  evoluţii bune pe arena internaţională anul curent. De exemplu, la Jocurile Europene de la Minsk (Belarus), turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat pentru agenţie la finele campionatului secretarul general al federaţiei naţionale de profil, Nicolae Savcov.

„Să fim sinceri, concurenţa a fost modestă la acest turneu. Doar 57 de participanţi. În plus, valoarea unora dintre ei au fost inferioară primei categorii sportive. Primul obiectiv stabilit anul curent este să concurăm cu succes la Jocurile Europene din vară. În ceea ce priveşte turneele de calificare la Olimpiada de la Tokyo deocamdată totul este incert. Asta pentru că Comitetul Internaţional Olimpic a înaintat obiecţii serioase faţă de Asociaţia Internaţională a Boxului Amator. În curând, vor fi făcute publice mai multe lucruri în acest context”, a subliniat antrenorul-şef al echipei naţionale Petru Caduc.

Campioni au mai devenit Stanislav Bondarenco (49 kg, Tiraspol), Nicolea Bunescu (52 kg, Bălţi), Anton Nichitenco (56 kg, Chişinău).  

Lotul Şcolii specializate din Grimăncăuţi a participat cu 13 boxeri. Toţi au devenit premianţi. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan din Grimăncăuți, medaliat olimpic la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). Premianţi ai Campionatelor Europene, în afară de el, au mai devenit reprezentanţii acestei instituţii, Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoţ, Vasile Belous.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării