main logo
619

Bilanţul prezentat de germani: Pandemia costă înfiorător de scump

COVID-19 vine cu o „notă de plată“ care cu greu va putea fi achitată în următorii ani, chiar şi în Occident, în ţările dezvoltate din punct de vedere economic.

Bilanţul prezentat de germani: Pandemia costă înfiorător de scumpFoto: adevarul.ro

Fotbalul fără fani în tribune e un coşmar pentru echipele gazde, atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Etapa intermediară a Bundesligii, care a început de marţi seară, a confirmat, încă o dată, această realitate tristă de după declanşarea pandemiei.

Dacă în primele două runde, gazdele au câştigat doar trei partide din 18, bilanţul a rămas neschimbat şi după cele patru întâlniri de marţi în care formaţiile care au evoluat pe teren propriu au înregistrat două remize şi două înfrângeri;

  • Dortmund - Bayern 0-1
  • Leverkusen - Wolfsburg 1-4
  • Frankfurt - Freiburg 3-3
  • Bremen - Gladbach 0-0.

În cel mai aşteptat meci de după pandemie, Borussia Dortmund - Bayern Munchen, duelul primelor două clasate, bavarezii s-au impus, aşa cum era de aşteptat, scor 1-0 (Kimmich 43).

Rezultatul înseamnă că, de acum, cu şase etape înainte de final, Lewandowski şi compania au o mână pe al 8-lea titlu consecutiv!

Misiunea celor de la Bayern pe „Signal-Iduna-Park“ a fost uşurată şi de faptul că au fost scutiţi de presiunea celor 81.000 de oameni care, în condiţii normale, ar fi fost în tribune.

„Zidul galben“ a strivit, nu o dată, formaţiile vizitatoare în acest sezon.

De altfel, eşecul de marţi cu Bayern a fost primul pentru Dortmund, acasă, în actuala ediţie a Bundesligii, în 14 întâlniri. Până la înfrângerea din această etapă, Dortmund înregistrase zece victorii şi trei remize, golaveraj 45-10.

Disparţia fanilor s-a văzut, imediat, nu doar în rezultate, ci şi în cifrele de contabilitate.

Cum Dortmund evolua cu casa închisă la fiecare partidă de pe teren propriu, acum, de când meciurile se joacă fără spectatori, clubul pierde aproximativ patru milioane de euro la fiecare confruntare găzduită de „Signal-Iduna-Park“, sumă pe care ar fi încasat-o din vânzarea biletelor!

„Dortmund a avut penalty neacordat!“

Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, marţi seară, Dortmund a suferit, nu doar din cauza absenţei fanilor, dar şi din cauza unei greşeli de arbitraj.

În minutul 59, un şut expediat de Haaland din interiorul careului a fost deviat cu braţul de Boateng, dezechilibrat, în cădere.

Centralul Tobias Stieler a acordat doar corner, iar cei din camera VAR, cu arbitrajul video, n-au intervenit. Faza a fost analizată, ulterior, de Cristi Balaj, fost arbitru internaţional:

„Boateng opreşte deplasarea cu cotul, îşi măreşte suprafaţa corpului din dorinţa de a opri sau devia mingea. Trebuia să dea lovitură de pedeapsă“.

Înfrângerea cu Bayern poate aduce despărţirea antrenorului Lucien Favre (62 de ani) de Dortmund la finalul sezonului. Reporterii „Bild“ au şi avansat deja două nume pentru înlocuirea elveţianului: Niko Kovac, fost antrenor la Bayern, şi Julian Nagelsmann, actualmente la Leipzig.

E sinistru. M-am uitat la meciuri, dar nu mai mult de două minute.

Se aude doar bubuitura mingii. Fotbalul e făcut pentru spectatori.

Acum e un surogat. E o partidă de sex prea protejată.

Adrian Porumboiu la GSP Live   Bundesliga, lupta pentru titlu după 28 de etape 

  • 1. Bayern 64 de puncte
  • 2. Dortmund 57p
  • 3. Leipzig 54p
  • 4. Gladbach 53p
  • 5. Leverkusen 53p.
Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării