main logo
434

Barcelona a stabilit un nou record mondial în materie de transferuri

Barcelona a stabilit un nou record mondial, dar de această dată pe partea financiară. Catalanii au încasat cea mai mare sumă din istorie, obținută din transferuri, în timpul unui sezon întreg - 221 de milioane de euro.

Barcelona a stabilit un nou record mondial în materie de transferuriFoto: digisport.ro

Ultima săptămână din sezonul 2018/2019 a adus Barcelonei o sumă de 77,4 milioane de euro, după ce campionii Spaniei i-au vândut pe Jasper Cillessen (35 de milioane de euro - Valencia), Andre Gomes (25 de milioane de euro - Everton), Denis Suarez (12,9 milioane de euro - Celta Vigo), Marc Cardona (2,5 milioane de euro - Osasuna) și Marc Cucurella (2 milioane de euro - Alaves), transmite Știri.md cu referire la digisport.ro.

Barcelona, plecări în masă de pe Camp Nou

Suma mai sus menționată se adaugă la banii obținuți din transferurile realizate după data de 1 iulie 2018, care fac parte din același exercițiu financiar.

De la 1 iulie 2018 până acum, exceptând cele cinci plecări proaspete, Barcelona a încasat 144,4 milioane de euro, după ce i-a vândut pe:

  • Paulinho - 50 de milioane de euro - Guanzhou
  • Yerry Mina - 30,2 milioane de euro - Everton
  • Paco Alcacer - 23 milioane de euro - Borussia Dortmund
  • Lucas Digne - 20,2 milioane de euro - Everton
  • Aleix Vidal - 8,5 milioane de euro - Sevilla
  • Marlon - 6 milioane de euro - Sassuolo
  • Jose Arnaiz - 5 milioane de euro - Leganes
  • Munir El Haddadi - 1 milion de euro - Sevilla
  • Íñigo Ruiz de Galarreta - 0,5 milioane de euro - Las Palmas

În total, Barcelona a încasat în ultimul an 221 de milioane de euro și a stabilit un nou record mondial din punct de vedere al sumelor încasate din vânzarea de jucători.

Cei mai mulți dintre jucătorii care au plecat nu făceau parte din planurile lui Ernesto Valverde

Conducerea Barcelonei a fost criticată în ultimii ani pentru incapabilitatea de a vinde fotbaliști. Cazul lui Neymar nu poate fi luat în calcul, pentru că suma de 222 de milioane de euro a fost clauza de reziliere a brazilianului, pe care PSG a ales să o plătească. 

Totuși, în ultimii doi ani au apărut schimbări vizibile: catalanii au început să vândă masiv, de când Oscar Grau și Pep Segura au preluat conducerea acestui sector. 

Jucătorii care au părăsit clubul de pe Camp Nou au plecat fie fiindcă Valverde nu conta pe serviciile lor, fie pentru că jucătorii au cerut transferul, cum a fost situația lui Cillessen. 

Doar cazul lui Paulinho a fost diferit. Brazilianul era foarte apreciat de antrenorul spaniolilor, dar oferta venită din China a fost de nerefuzat. 

Barcelona


Frenkie de Jong, unul dintre primii jucători aduși la Barcelona pentru noul sezon
Frenkie de Jong a fost cumpărat de catalani în iarnă, dar olandezul a ajuns pe Camp Nou abia pe 1 iulie. 
Barcelona a plătit 75 de milioane de euro plus 11 milioane de euro bonusuri pentru tânărul fotbalist de la Ajax.
Campionii Spaniei i-au mai achiziționat pe Neto (26 de milioane de euro de la Valencia) și Emerson (12 milioane de euro de la Atlético Mineiro). 
Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării