main logo
571

Barcelona: 100 de ani de închisoare pentru liderii catalani. Reacția clubului

Peste 100 de ani de închisoare au "împărțit" judecătorii Curții Supreme de Justiție a Spaniei în dosarul liderilor mișcării separatiste din Catalunya.

Barcelona: 100 de ani de închisoare pentru liderii catalani

Curtea Supremă de Justiție din Spania a anunțat luni că nouă lideri separatiști catalani, între care și fostul vicepreședinte catalan Oriol Junqueras, au fost condamnați la pedepse cuprinse între 9 și 13 ani de închisoare pentru tentativa de proclamare a indepentenței regiunii Catalunya în 2017, transmite Știri.md cu referire la sport.ro.

Carles Puigdemont, fostul premier al Catalunyei, a descris sentința ca "o atrocitate".

"100 de ani de închisoare în total. O atrocitate. Acum, mai mult ca înainte, este timpul să reacționăm cum nu am mai făcut-o. Pentru viitorul fiilor și fiicelor noastre. Pentru democrație. Pentru Europa. Pentru Catalunya", a scris Puigdemont pe rețelele sociale. 

Acesta se afla în Belgia, unde are calitatea de eurodeputat, după ce a fugit de autoritățile spaniole. În iulie 2018, Spania a renunțat la mandatele europene de arestare.

FC Barcelona a reacționat imediat prin intermediul unui comunicat. Șefii clubului catalan sunt de partea foștilor lideri politici ai regiunii, cei care au cerut independența în 2017.

"(...) pentru apărarea libertății de exprimare și a dreptului de a decide, astăzi, după decizia de condamnare a Curții Supreme în procesul împotriva liderilor politici catalani, clubul nostru exprimă:

Așa cum arestul preventiv nu a ajutat la soluționarea conflictului, nici condamnarea la închisoare nu o va face, pentru că închisoarea nu este o soluție", se arată în comunicatul Barcelonei.

"Clubul FC Barcelona își exprimă suportul și solidaritatea cu familiile celor lipsiți de libertate", se mai arată în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării