main logo
520

Balonul de Aur 2018. Cine sunt cei mai buni jucători ai anului

Balonul de Aur 2018 a fost anunțat luni, într-o gală care a avut loc la Paris.

Luka Modric, câștigătorul Balonului de Aur 2018

Noul câştigător al prestigiosului trofeu este căpitanul reprezentativei Croaţiei, Luka Modric, care anul acesta a ajuns cu echipa naţională în finala Campionatului Mondial şi a câştigat cu Real Madrid trofeul Ligii Campionilor. 

În perioada 2008-2017 trofeul a fost câştigat doar de Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, transmite Știri.md cu referire la Romaniatv.net.

Balonul de Aur 2018 a fost câştigat detaşat de Luka Modric, care a adunat 753 de puncte, în timp ce Balonul de Argint i-a fost decernat lui Cristiano Ronaldo, care a avut cu aproape 200 de puncte mai puţine decât croatul. 

Surprinzător, Lionel Messi s-a clasat abia al cincilea, el fiind întrecut şi de Griezmann şi de Mbappe.

Cu ocazia celei de-a 63-a gale a Balonului de Aur au fost decernate distincţii şi pentru cel mai bun tânăr jucător, trofeul fiindu-i decernat francezului Killian Mbappe.

„Este o recompensă fantastică pentru un an în care am realizat multe mulțumită colegilor mei de la echipa de club și de la echipa naționala. Nu voi uita niciodată aventura de la Mondial. Următorul meu obiectiv: să câștig tot ce se poate, nu numai Balonul de Aur. Am de muncit", a spus Mbappe.

De asemenea, trofeul Fotbalista Anului i-a fost norvegiencei Ada Hegerberg.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării