main logo
1249

Avere de milioane: Cine a devenit cel mai bogat sportiv britanic

Pilotul Lewis Hamilton a devenit cel mai bogat sportiv britanic din toate timpurile, întrecându-l pe legendarul fotbalist David Beckham.

Avere de milioane: Cine a devenit cel mai bogat sportiv britanicFoto: formula1.com

Cu două curse înainte de finalul sezonului în Formula 1, Hamilton are mari șanse de a deveni pentru a opta oară campion mondial, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Lewis Hamilton a devenit pilot în Formula 1 în 2007. De atunci și până acum, niciun alt adversar nu a reușit mai multe victorii decât el.

Cu toate acestea, britanicul "nu stă rău" nici în ceea ce privește banii câștigați de-a lungul carierei.

Hamilton încasează 46 de milioane de euro pe an, de peste două ori mai mult decât salariul rivalului Max Verstappen (21 de milioane de euro), conform Marca.com.

Averea lui Hamilton se învârte în jurul sumei de 260 de milioane de dolari, depășindu-l astfel pe David Beckham în fruntea celor mai bogați sportivi britanici din toate timpurile.

Banii câștigați de Lewis Hamilton i-au permis acestuia să cumpere mai multe bunuri și proprietăți de lux: un yacht de 16 milioane de dolari, proprietăți în New York, Monaco și Londra în valoare de aproape 50 de milioane de dolari și chiar o chitară de colecție în valoare de 100.000 de dolari.

În plus, britanicul are și o colecție de mașini de lux, printre care se află automobile Ferrari, Mustang sau Mercedes.

În ceea ce privește situația sa în actualul sezon de Formula 1, Hamilton depinde doar de el pentru a câștiga al optulea titlu mondial (l-ar depăși pe Michael Schumacher - cei doi se află la egalitate în prezent).

Până la finalul sezonului 2021 mai sunt de disputat două Grand Prixuri: Arabia Saudită (5 decembrie - Jeddah Circuit) și Abu Dhabi (12 decembrie - Yas Marina).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării